První kolo na US Open přešla Karolína díky vyhraným tie-breakům

Karolína vstoupila do turnaje US Open vítězně. Souboj s krajankou Terezou Martincovou zvládla díky dvěma vyhraným tie-breakům.

První vzájemný souboj obou Češek začal velmi nervózně. Až do stavu 3:3 si obě tenistky braly své servisy a jako první ho udržela v sedmém gamu Karolína. Jenže houževnatě hrající Martincová dokázala brzy odpovědět a vynutila si tie-break.

V něm Kája sice ztratila vedení 4:1, ale nakonec v koncovce využila své zkušenosti a sadu získala pro sebe.

Ve druhém setu to chvíli vypadalo na hladší průběh. Karolína vedla 3:0 a podávala, jenže Tereza Martincová zápas nevzdala a dobíhala spoustu míčů. Set tak opět dospěl do tie-breaku, který byl vyrovnaný až do stavu 3:3. Poslední čtyři míče si ale pro sebe ukořistila Karolína a postoupila po téměř dvouhodinové bitvě do 2. kola.

„Tereza zahrála dobře, určitě si zaslouží kredit, ale myslím, že to bylo i o tom, co jsem jí dovolila. Dobře returnovala, ale mě se podařilo zahrát lépe koncovky setů a v tiebreacích jsem zaservírovala i zahrála dobře. To bylo podstatné,“ zhodnotila zápas Karolína.

Další soupeřkou Karolíny bude Marion Bolkvadze z Gruzie, která v prvním kole přehrála Američanku Bernardu Pera ve třech setech 6:3, 5:7 a 6:4.


US Open, New York, 1. kolo:

Karolína Plíšková (3) – Tereza Martincová (ČR) 7:6(6), 7:6(3)

Esa: 4:1. Dvojchyby: 2:4. Brejkboly: 6/10 – 6/9. Vyhrané míče: 84:78. Čas zápasu: 109 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři