Karolína je na US Open ve 3. kole, Mariam Bolkvazde zdolala pod střechou centrkurtu

Karolína postoupila na letošním US Open do třetího kola jako první z tenistek. Úvodní zápas 2. kola vyhrála nad Mariam Bolkvadze z Gruzie ve dvou setech 6:1 a 6:4. Zápas se hrál kvůli deštivému počasí v New Yorku pod střechou hlavní arény Arthura Ashe.

Program třetího hracího dne narušilo počasí, pod střechou centrkurtu se ale dalo hrát a Karolína proti neznámé soupeřce z Gruzie demonstrovala svou vyzrálost a kvalitu hry.

Mariam Bolkvadze sice v pondělí poprvé porazila Bernardu Pera z USA a zapsala si svou první výhru nad tenistkou z první stovky žebříčku WTA, tentokrát ale proti světové trojce vzdorovala v první sadě jen malou chvíli. Když se Kája dostala do tempa a získala jistotu nad svými údery, rychle odskočila z 1:1 na 6:1 a uzavřela první set.

Druhé dějství bylo o poznání vyrovnanější, rozhodl ale re-break v předlouhé páté hře, kdy Karolína prolomila čtvrtým brejkbolem podání soupeřky a pak už si do konce setu jistě hlídala svůj servis. Dvakrát při něm zahrála čistou hru a dohromady nasázela devět es.

„Byla jsem o něco málo méně nervozní, než v prvním kole. Když si to víc užívám, také lépe hraji,“ řekla Karolína na pozápasové tiskové konferenci. „Když se pak povede zápas, nezáleží na tom, co vás čeká v dalším kole. Prostě se cítím lépe a věřím, že se zlepšuji,“ dodala. Kompliment pak poslala i své soupeřce: „Myslím, že ve druhém setu hrála Mariam docela dobře. A pokud hrála na grandslamu poprvé, tak má určitě na to, aby se ještě zlepšila.“

Ve třetím kole bude soupeřkou Karolíny Ons Jabeur, která ve druhém kole přehrála Aliaksandru Sasnovich.

US Open, New York, 2. kolo:

Karolína Plíšková (3) – Mariam Bolkvadze (Gruz.) 6:1, 6:4
Esa: 9:0. Dvojchyby: 1:6. Brejkboly: 4/9 – 1/3. Vyhrané míče: 61:38. Čas zápasu: 68 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři