Třísetový thriller s Ons Jabeur poslal Karolínu mezi 16 nejlepších na US Open

Karolína postoupila v pátek mezi nejlepších 16 hráček letošního US Open. Duel s Ons Jabeur z Tuniska byl ale opravdovým thrillerem. Třísetovou, a více než dvouhodinovou bitvu vyhrála Kája 6:1, 4:6 a 6:4.

Po prvním setu, který skončil jasným vítězstvím Karolíny v poměru 6:1, to vypadalo na jednoznačnou záležitost. Kája byla dominantní a vzala své soupeřce všechna podání.

Od druhé sady se ale začala Ons Jabeur zlepšovat a pestrou hrou získávala míče, které jí dodávaly sebevědomí. Tunisanka dokázala díky vytrvalé snaze a předlouhým gamům otočit skóre z 2:0 na 2:5 a i když Kája snížila na 4:5, poslední hra druhé sady opět patřila Ons Jabeur.

Karolína musela na US Open poprvé do třetí sady, a i když se jí od poloviny zápasu nedařilo, dokázala důležité výměny uhrát ve svůj prospěch a opět si vypracovala vedení 2:0 i 4:1. Ons Jabeur sice ještě zápas zdramatizovala, ale v klíčové osmé hře si Karolína navzdory několika shodám a dvěma brejkbolům soupeřky podržela servis a při svém dalším podání už zápas ukončila.

„Byl to opravdu podivný zápas. Ani netuším, jestli sama věděla, co chce hrát. A pak se to obtížně čte. Ale nakonec to skončilo dobře. Byl to velký boj. Nemám toho zápasu nejlepší pocit, ale vyhrála jsem, což je fajn,“ vyprávěla upřímně na pozápasové tiskové konferenci Karolína.

V osmifinále se Kája střetně s Britkou Johannou Konta, která ve třetím kole porazila Shuai Zhang z Číny.

US Open, New York, 3. kolo:

Karolína Plíšková (3) – Ons Jabeur (Tun.) 6:1, 4:6, 6:4
Esa: 10:10. Dvojchyby: 6:6. Brejkboly: 7/10 – 5/23. Vyhrané míče: 106:97. Čas zápasu: 128 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři