Jak se plní sny? Dívka z Mexika cestovala za Karolínou 32 hodin! Letenku domů už jí koupila AceQueen

Jsou setkání, která udělají radost a ve vzpomínkách zůstanou celý život. Za Karolínou dorazila do New Yorku možná její nejvěrnější fanynka. Fabiola Aviles Merino bydlí v mexickém městě Xalapa a rozhodla se, že si udělá výlet na US Open. Na cestě strávila neuvěřitelných 32 hodin!

Ze Xalapy autobusem do Mexico City, pak let do Chicaga. A pak zase 20 hodin autobusem do New Yorku a městskou dopravou do areálu ve Flushing Meadows. Třikrát byste si takovou cestu rozmysleli, tahle dívka ale měla svůj sen.

„Jsem z Mexika a to je docela daleko do České republiky. Vždycky mi připadalo nemožné, vidět Karolínu na vlastní oči. U nás nejsou žádné velké turnaje, a tak jsem Káju sledovala vždy jen v televizi. Až letos. Naskytla se mi šance, navštívit mého bratra v Chicagu, takže jsem ušetřila nějaké peníze, chvilku jsem přemýšlela a nakonec vyrazila právě na US Open. Můj bratr z toho nebyl zrovna nadšený, ale já jsem si říkala: Kdy jindy bude zase možnost?…“ směje se šestadvacetiletá Fabiola.

A tak koupila jízdenku, sedla do autobusu a vláčela se skoro 1500 kilometrů směrem na východ. „Dorazila jsem v pondělí těsně před prvním zápasem s Terezou Martincovou. Víte, byl to úžasný pocit, když Karolína vstupovala na kurt. Několik let někoho obdivujete a najednou ho vidíte. Vypadalo to jako sen,“ vypráví Fabiola.

Jen u pozorování zápasů tribuně ale nakonec nezůstalo. Mexická fanynka dostala možnost nakouknout i do zákulisí velkého tenisu. A to jí dojalo…

„Pak mi Michal domluvil setkání s Karolínou po tréninku… Mohla jsem si s Kájou pár minut popovídat, udělat si fotky na památku. Bylo to prostě neuvěřitelné! Můžete se ho zeptat, jak jsem se třásla, když jsem Karolínu viděla přicházet k turniketu, kde jsem na ní čekala,“ sype ze sebe mexická dívka.

Oddanost, s jakou Fabiola Aviles Merino dorazila na poslední grandslam překvapila i tým Karolíny.

„Byli jsme v kontaktu, ale vlastně jsme netušili, jak strastiplnou cestu musela absolvovat. Když nám to vyprávěla, dostala od nás samozřejmě lístky na zápasy i výbavu Fila AceQueen. A Kája jí koupila letenku zpět, aby se nemusela trmácet autobusem,“ říká Karolínin manžel a manažer Michal Hrdlička.

Fabiola opustí New York na konci prvního týdne grandslamu, na dálku ale bude snažení Karolíny sledovat: „Sobota je můj poslední den v New Yorku. Kája bohužel bude hrát až v neděli, tak už ji neuvidím. Doma na mě čekají zase pracovní povinnosti. Aspoň na dálku ale budu fandit a věřím, že na konci příštího týdne zvedne trofej z US Open.“

Aby bylo jasno, fanynkou Karolíny je Fabiola od roku 2014 a o dva roky později se rozhodla, že vytvoří fanouškovskou stránku obou českých dvojčat na twitteru a instagramu.

„Poprvé jsem Káju viděla ještě v době, kdy nebyla ani v TOP50 a zaujala mě tím, jak se dokázala soustředit. Většina hráčů vždycky ukáže nějakou frustraci, emoce. Ale ona byla jiná, vždy vypadala klidně a uvolněně,“ vzpomíná Mexičanka na rok 2014, kdy sledovala turnaj v Norimberku.

Pak přišlo již zmíněné založení fanouškovské stránky. „Karolínina osobnost mě nutila, čím dál více ji sledovat. Dříve hrála pomaleji, ale obrovsky se zlepšuje. Není to u ní jen o servisu, jak mnozí říkají. Tvrdě na sobě pracuje. Rozhodně si myslím, že je v současné době hráčkou s nejvyrovnanějšími výkony na okruhu. I když zatím nezískala titul z grandslamu, myslím, že to brzy přijde,“ říká mexická tenisová fanynka Fabiola.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři