Karolína končí na US Open v osmifinále, Johanna Konta otočila zápas

Karolína končí pouť grandslamovým US Open tentokrát v osmifinále. Nad její síly byla v neděli Johanna Konta, která sice prohrála první sadu v tiebreaku, další dvě ale získala pro sebe.

Zápas začal pro Káju nepříjemně. Už první hru prohrála při vlastním servisu čistou hrou, a i když se často pokoušela o rebreak, uspěla až poslední možnou chvíli. Johann Konta vedla v prvním setu 5:3. Pak ale přišel zlom, tři gamy v řadě a následně suverénní tie-break.

Karolína byla na vlně a formu si přenesla i do začátku druhé sady. V ní dvakrát prolomila podání soupeřky a vedla 3:1. Následně ale přišla krize, díky níž Johanna Konta získala pět gamů v řadě a tím i celý set.

V rozhodující sadě si obě hráčky dlouho držely svá podání a zápas tak rozhodl moment v 11. hře, kdy Karolína při svém podání musela otáčet stav 0:40, ale povedlo se jí odvrátit jen jeden brejkbol. Johanna Konta následně podávala na vítězství v zápase, a i když si Karolína připravila ještě jednu příležitost srovnat stav, nedotáhla obrat do konce a set prohrála 5:7.

US Open, New York, osmifinále:

Karolína Plíšková (3) – Johanna Konta (16-Brit.) 7:6(1), 3:6, 5:7
Esa: 16:5. Dvojchyby: 9:0. Brejkboly: 3/7 – 5/15. Vyhrané míče: 96:103. Čas zápasu: 148 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři