V pátek třináctého přišla v Číně dvě vítězství

Dva zápasy v jeden den, z toho jeden velký obrat a druhý duel zase třísetové drama, musela Karolína odehrát v čínském Zhengzhou. Pátek třináctého ale pro ni skončil skvěle, obě bitvy vyhrála!

Zápas s Polovou Hercog rozehrála Karolína už ve středu, za stavu 6:3 a 2:5 ale začalo pršet a na kurt se vrátily obě tenistky až za dva dny!

Pauza Karolíně prospěla. Ač už byla Slovinka blízko vyrovnání na 1:1 na sety, a měla i pět setbolů, Kája zabojovala a přichystala velký obrat. Slovinku zlomil zejména předlouhý devátý game druhého setu, ve kterém měla při svém servisu čtyři setboly, ani jeden ale nevyužila a naopak Karolína brejkbol nekompromisně uhrála pro sebe. Další tři gamy pak už měla jasně pod kontrolou a pěti body v řadě otočila na konečných 6:3 a 7:5.

Vzápětí ale musela Karolína na kurt proti 20. hráčce žebříčku WTA Sofii Kenin, se kterou svedla vyrovnanou třísetovou bitvu.

Káje se v první sadě opravdu dařilo na servisu a díky 7 esům také získávala důležité body. Sofii Kenin sebrala podání v sedmém gamu a následně díky třetímu využitému setbolu získala první set.

Ve druhém setu bylo es ze strany Karolíny ještě více, Američanka nakonec zahrála lépe koncovku a vynutila si třetí sadu.

V ní ale Kája zpřesnila svou hru, dostala se do vedení 4:0, a když za stavu 4:1 odvrátila šest brejkbolů, následně pak dovedla čistou hrou zápas k vítězství. „Tohle byl pátek třináctého? Vždyť mám dvě krásná vítězství,“ těšilo Karolínu.

Zhengzhou Open:

2. kolo:
Karolína Plíšková (1) – Polona Hercog (Slovin.) 6:3, 7:5
Esa: 1:2. Dvojchyby: 6:3. Brejkboly: 6/8 – 3/5. Vyhrané míče: 72:65. Čas zápasu: 105 minut.

Čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (1) – Sofia Kenin (6-USA) 6:4, 4:6, 6:1
Esa: 18:2. Dvojchyby: 4:6. Brejkboly: 5/10 – 2/11. Vyhrané míče: 94:82. Čas zápasu: 118 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři