Trofej z Zhengzhou patří Karolíně, slaví už 15. vítězství na okruhu WTA

Karolína získala na turnaji v čínském Zhengzhou už svůj 15. titul na okruhu WTA. Finálové klání s Petrou Martič vyhrála ve dvou setech 6:3 a 6:2. Rok 2019 je pro ni nejúspěšnější v kariéře, po triumfech v Brisbane, Římě a Eastbourne zapsala letos už čtvrté turnajové vítězství.

Stejně jako celý turnaj, tak i finálové klání zkomplikoval déšť. Karolína se ale s podmínkami zápasu vyrovnala lépe. Zápas začal o šest hodin později, než bylo plánováno a navíc byl přerušen už po dvou odehraných gamech. V té chvíli vedla Petra Martić 2:0.

Po pauze ale začala jasná dominance Karolíny, která vyhrála 12 z patnácti gamů a suverénně si došla pro trofej. „Porazila jsem tu několik dobrých soupeřek, se kterými jsem v minulosti i prohrávala. A právě zápas s Petrou Martić beru jako největší plus celého týdne, s ní se mi opravdu nikdy moc nedařilo,“ připomněla Karolína nepříznivou bilanci, kterou po finále upravila na 2:3 pro soupeřku.

„Vítězství jsou vždy důležitá, nezáleží na tom, kde a na jakém hrajete. A samozřejmě, když se vyhraje trofej, je to vždy krásná věc,“ dodala Kája.

Na turnaji Zhengzhou Open startovala vůbec poprvé v kariéře.  Zvítězila také jako nasazená jednička, což je v roce 2019 na okruzích velmi zrádná záležitost, letos potvrdily roli největší favoritky na okruhu WTA jen čtyři hráčky.

Zhengzhou Open, finále:
Karolína Plíšková (1) – Petra Martić (7-Chorv.) 6:3, 6:2
Esa: 7:2. Dvojchyby: 3:4. Brejkboly: 4/8 – 1/3. Vyhrané míče: 65:47. Čas zápasu: 77 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři