Karolína první zápas ve Wuhanu zvládla. Zvykala jsem si na noční podmínky, vyprávěla

Karolína vstoupila do turnaje Dongfeng Motor Open v čínském Wuhanu vítězstvím nad osmnáctiletou Američankou Amandou Anisimovou.

Výsledek 6:3 a 6:3 vyznívá přesvědčivě, Karolína ale přiznala, že první zápas na turnaji nebyl vůbec jednoduchý.

 „Bylo tam od všeho něco. Samozřejmě, ten začátek byl hodně pomalý, trochu jsem se hledala. Ale pak to nebyl špatný zápas,“ vyprávěla Kája o obratu v první sadě. Prohrávala 0:2, pak ale sebrala soupeřce všechna podání a sadu vyhrála 6:3.

Druhý set měl téměř stejný scénář. Také brzká ztráta servisu a následně pět gamů v řadě, které nasměrovaly Karolínu k vítězství.

„V některých fázích jsem hrála hodně dobře od základní čáry. Byl to pro mě po delší době první noční zápas. Bylo to trochu jiné, potřebovala jsem trochu času, abych si na to zvykla. Ale cítila jsem se nakonec velmi dobře,“ dodala.

Jiný byl pro ni ale zápas i z dalšího pohledu. „V minulých letech jsem tu hrála trochu pod stresem, protože nebylo jasné, jestli se kvalifikuji na Turnaj mistryň, takže teď se snažím být uvolněnější,“ říká Kája.

Postup do třetího kola znamená pro Karolínu i naději na atak první příčky žebříčku WTA. Příští soupeřkou bude další teenagerka, teprve devatenáctiletá  Dayana Yastremska z Ukrajiny, která ve Wuhanu už získala skalpy Ajly Tomljanovic a Christiny McHale.

Dongfeng Motor Open, Wuhan, 2. kolo:

Karolína Plíšková (2) – Amanda Anisimova (USA) 6:3, 6:3
Esa: 6:0. Dvojchyby: 5:3. Brejkboly: 7/17 – 4/10. Vyhrané míče: 67:53. Čas zápasu: 70 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři