Turnaj mistryň je poslední vrchol sezony i odměna. V Šen-čenu nechám vše, říká Karolína

V úterý po šesté hodině ranní odletěla Karolína na poslední turnaj sezony. Na Turnaj mistryň se kvalifikovala počtvrté za sebou a v čínském Šen-čenu, kam se klání přesunulo ze Singapuru, se bude snažit opět vylepšit své maximum. V posledních dvou letech došla shodně až do semifinále. Klání s názvem WTA Finals začne v neděli 27. října a vyvrcholí 3. listopadu.

 

Karolíno, čtvrtou účastí v posledních čtyřech letech na WTA Finals se z ekipy osmi tenistek můžete pyšnit jen vy. Jak tenhle fakt vnímáte?

Povedlo se to ještě Simoně Halepové, ale ta se loni odhlásila kvůli zranění. Je to fantastický výsledek, dostat se na Turnaj mistryň vždy znamená, že sezona byla úspěšná. V roce 2016 byla účast na tomhle turnaji snem, dnes je to na začátku sezony cílem.

Poprvé jste skončila ve skupině, poslední dvě vaše účasti skončily v semifinále. Dá se tedy letos mluvit opět o dalším cíli – zase o krok posunout své maximum?

Obecně je to tak, že se skoro každý rok o kousek zlepším, dosáhnu lepších výsledků. Na Masters ale nemůžeme hledat favorita, je nás tam osm nejlepších, všechno to budou těžké zápasy. Bude hodně záležet na momentální formě, rozpoložení. Těším se na to, je to výzva.

Jsou grandslamy a pak je Turnaj mistryň. Kam vy osobně tento turnaj řadíte?

Beru to jako pátý a poslední vrchol sezony. Je to odměna pro všechny z nás. Hraje se systémem dvou skupin, ani porážka nemusí znamenat zpáteční letenku. Je to atraktivní a zajímavé zpestření.

Co říkáte na to, že opět bylo navýšeno prize money? Vítězka, která neprohraje, může vydělat až 4,75 milionu dolarů…

To je neuvěřitelné číslo. Ještě větší dotace než na grandslamech. Úžasná suma, ale řekla bych, že i zasloužená. Dostat se na tenhle turnaj, to není jen tak. Konkurence je obrovská a o tuhle odměnu má šanci se porvat jen osmička nejlepších. Mě ale pořád víc žene dopředu touha po trofeji, sportovní prestiž.

Letos jste odehrála 18 turnajů, získala jste 4 turnajové tituly, rok byl pro vás zřejmě nejlepší v kariéře. Cítíte se na vrcholu formy?

Tuhle sezonu určitě řadím mezi dvě nejlepší v kariéře. I když je pořád na čem pracovat, v některých pasážích sezony jsem předváděla možná svůj nejlepší tenis v životě. Na posledních turnajích v Číně mi trochu došla šťáva, ale odpočinula jsem si a dobře potrénovala. Jsem připravená.

Zejména závěr roku vypadá hodně náročně. Přelety mezi USA a Asií, pak na chvíli návrat do Česka a nyní zpět do Číny. Jak zvládáte tenhle program?

Dolehlo to na mě hlavně na posledních dvou turnajích v Číně. Letos jsem odehrála snad nejvíc zápasů ze všech. Vlastně poslední čtyři roky je tomu tak pořád. To se musí občas někde projevit. Dala jsem si pár dní volna a chuť do tenisu se zase vrátila. Jasně, že už se těším na dovolenou, ale už vidím na konec. V Šen-čenu nechám vše.

Jak vypadaly vaše poslední dny před odletem na poslední turnaj sezony?

Poctivě jsem trénovala, dobila jsem baterky. Kondice, tenis, regenerace. O víkendu jsem ještě vyrazila vyčistit hlavu do přírody. Sbírala jsem houby, chytala ryby.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Day off 😍🍂

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova),

Conchita Martinez a Azuz Simčič se chlubí fotkami z Prahy. Je to tedy tak, že finální příprava proběhla právě v Praze a letíte společně do Šen-čenu z Česka?

Přesně tak, Prahu si oba zamilovali. V Barceloně teď navíc není úplně bezpečno, tak možná se tady Conchita cítila lépe. Všichni odlétáme společně z Prahy.

Jako světová dvojka jste nasazená do B skupiny turnaje. Budete sledovat los, a máte třeba soupeřku, se kterou byste chtěla potkat už ve skupině?

Los je tam součástí oficiálního galavečeru, je to vždy celkem zajímavá akce. V týmu jsme samozřejmě sledovali jaké soupeřky jsou v osudí, ale vybírat si moc nejde. Všechno jsou to top hráčky špičkové úrovně.

Šen-čen je trochu neznámá destinace. Nebo už jste se do tohoto města někdy stihla podívat?

Ještě jsem tam nebyla. Něco jsem si načetla, z malé rybářské vesnice během třiceti let vznikla jedna z největších světových metropolí a žije tam přes 12 milionů lidí. Ale město moc poznávat nebudu, to spíš halu, kde se bude hrát. Jsem zvědavá, jak bude kurt vypadat a jaké bude mít parametry. Hotel je moderní a kousek od haly, pěší vzdálenost, to mi vyhovuje.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři