Velmi těžká skupina. Karolína mluví o soupeřkách na Turnaji mistryň

Karolína se na Turnaji mistryň představí jako nasazená hráčka ve fialové skupině. Páteční los jí přisoudil vítězku US Open Biancu Andreescu z Kanady, vítězku Wimbledonu Simonu Halep a obhájkyni trofeje Elinu Svitolinovou z Ukrajiny. Právě s ní Kája klání v čínském Šen-Čenu zahájí.

S Elinou Svitolinovou má Karolína vyrovnanou bilanci 4:4 ve vzájemných zápasech, poslední tři duely ale ruská tenistka vyhrála.
„Elina bude obhajovat titul, tenhle turnaj jí loni vyšel, ale zároveň může být i trochu nervózní. Zatrénovala jsem si tady a cítím, že povrch není úplně rychlý a v tom by mohla mít Elina výhodu. Bude to proti ní těžké, ale všechno je otevřené,“ zhodnotila Karolína svou první soupeřku.

Ve skupině potká Kája také Kanaďanku Biancu Andreescu, se kterou na okruhu WTA odehrála jen jediný zápas. „Když jsme spolu hrály, vyšlo jí skoro všechno, měla velkou formu. Pak hrála dobře i v Asii a tím že vyhrála US Open asi bude mít sebevědomí. Hraje dobře, bude to tvrdý zápas a povrch jí určitě bude vyhovovat,“ soudí Karolína.

Poslední soupeřku ve fialové skupině je Simona Halepová, se kterou odehrála Kája už 11 vzájemných zápasů a ten poslední v Miami dokázala vyhrát, i když bilance je 3:8 pro rumunskou tenistky.

„Vlastně netuším, v jakém rozpoložení Simona přijíždí. V Asii se jí moc nedařilo, ale tohle je poslední turnaj sezóny, takže si myslím, že ze sebe vydá všechno nejlepší. Nemám s ní dobrou bilanci, ale poslední zápas jsem vyhrála, takže to beru pozitivně, ale samozřejmě i tenhle zápas bude těžký,“ komentuje Karolína.

První utkání v Šen-čenu čeká Karolínu v pondělí od 7:30 ráno českého času s Elinou Svitolinovou.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři