Na úvod Turnaje mistryň prohra s Elinou Svitolinovou

Karolína svůj první zápas na Turnaji mistryň v čínském Šen-čenu prohrála 6:7 a 4:6 s Elinou Svitolinovou z Ukrajiny. Duel s obhájkyní loňského titulu se lámal v neuvěřitelně dlouhém tie-breaku první sady, který nakonec pro sebe získala Svitolinová poměrem 14:12.

Karolína přitom vstoupila do utkání skvěle. Hned první game při podání soupeřky získala přes shodu využitím hned prvního brejkbolu. Svitolinová ale ve čtvrté hře kontrovala a srovnala skóre. Od té chvíle si obě soupeřky už držely podání až tie-breaku.

Ve zkrácené hře sice byla ve veden převážně Svitolinová, ale Karolíně se podařil malý obrat a za stavu 9:8 podávala na vítězství v setu. Ukrajinka však dokázala setbol odvrátit a sama pak na sedmý pokus získala rozhodující míč.

„Delší tie-break jsem snad nikdy nehrála. Myslím, že jsem neudělala moc chyb, ale mrzí mě jeden míč, když jsem při svém setbolu šla na síť. Ale chtěla jsem něco změnit, hrálo se skoro pořád od základní čáry,“ vyprávěla Karolína.

Druhá sada začala dalším dlouhým gamem, na jehož konci se po čtvrtém brejkbolu opět Svitolinová dostala do vedení, Karolína však brzy srovnala na 2:2. V sedmé hře ale opět přišla o své podání a ukrajinská tenistka šla do závěru setu s náskokem. Za stavu 4:5 měla Kája dva brejkboly a byla blízko návratu do zápasu, Svitolinová ale čtyřmi míči při vlastním podání už dopodávala k vítězství.

„Asi rozhodla první sada. Dostala jsem se s několika setbolů a ten svůj nevyužila. Pak to bylo těžké na hlavu. I ve druhém setu jsem měla šanci vrátit se, ale ona nedělala chyba, nic mi nedovolila,“ konstatovala Karolína.

Druhý zápas čeká Karolínu ve středu ve večerním čase v Šen-čenu (od 13 hodin SEČ) proti Biance Andreescu z Kanady. „Nic nebalím, jedna prohra nic neznamená. Pocit ze svého tenisu mám dobrý, je na čem stavět,“ říká Karolína.

 

Turnaj mistryň 2019, Šen-čen (Čína)
Fialová skupina:

Karolína Plíšková – Elina Svitolina (Ukr.) 6:7(12), 4:6
Esa: 7:2, Dvojchyby: 6:1. Brejkboly: 2/4 – 3/8. Vyhrané míče 82:86. Čas zápasu: 115 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři