Výhra nad Biancou Andreescu dává na Turnaji mistryň naději na postup

Karolína na Turnaji mistryň v čínském Šen-čenu porazila ve svém druhém utkání ve Fialové skupině Biancu Andreescu a stále může postoupit do semifinále. Středeční duel skončil skrečí kanadské tenistky za stavu 6:3.

Karolína neměla ideální vstup do zápasu a první dva gamy ztratila, pak však přišla rychlá odpověď a srovnání stavu na 2:2. Následoval předlouhý pátý game, při kterém Karolína odvrátila tři brejkboly, aby se následně stejný kousek povedl Kanaďance.

Bianca Andreescu mezitím požádala o pomoc fyzioterapeutku, neboť měla problémy s levým kolenem. Set se zlomil v osmé hře, kde Kája tentokrát využila první brejkbol a následně první sadu dopodávala k vítězství.

Bezprostředně po konci setu Bianca Andreescu oznámila skreč kvůli zranění. „Netušila jsem, že je to opravdu tak špatné. Samozřejmě, je mi to líto,“ řekla Karolína po utkání. „Já sama jsem cítila, že jsem opravdu v zápase. Byl jsem připravená bojovat. Nezáleží na tom, jak je Bianca zraněná, nebo jak špatně se cítí. Já dnes prostě chtěla vyhrát, abych se udržela na turnaji, ale nestalo se to tím nejlepším způsobem,“ mrzelo Karolínu.

O postup ze skupiny se Karolína střetne v přímém souboji v pátek se Simonou Halepovou. Vítězka doprovodí Elinu Svitolinu do semifinále. „Myslím, že to bude skvělý zápas. A věřím, že to bude i zápas, na který se bude dobře dívat. Tenis se Simonou vždycky stojí za to. Samozřejmě to pro mě bude těžké, bude tam spousta dlouhých výměn. Budu muset hrát hodně dobře,“ těší se na další výzvu Karolína.

Turnaj mistryň 2019, Šen-čen (Čína)
Fialová skupina:

Karolína Plíšková – Bianca Andreescu (Kan.) 6:3, skreč
Esa: 3:0, Dvojchyby: 4:1. Brejkboly: 2/5 – 1/4. Vyhrané míče 38:29. Čas zápasu: 46 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři