Karolína je v semifinále Turnaje mistryň! Drama plné zvratů s Halpeovou vyhrála

Karolína i letos postoupila do semifinále Turnaje mistryň! V úchvatném zápase se Simonou Halepovou vyhrála ve třech setech 6:0, 2:6 a 6:4. Ve fialové skupině obsadila druhé místo a její soupeřkou v boji o finále bude v sobotu Ashleigh Barty z Austrálie.

V prvním setu to byla jasná dominance Karolíny, která předváděla pestrý tenis plný přesných úderů. A protože se Halepové nedařilo a vyrobila spoustu nevynucených chyb, tak se stala z prvního dějství jasná záležitost. Výsledek 6:0 svítil na ukazateli skóre už po 21 minutách.

Druhou sadu ale Halepová začala lépe, na úvod vzala Karolíně její servis a vzápětí vedení potvrdila i na svém podání. Rumunka si začala věřit a v setu plném krásných výměn nakonec triumfovala 6:2.

Rozhodnout musela třetí sada, do které opět vstoupila lépe Halepová. Na její vedení 2:0 ale Karolína zareagovala pěti vyhranými gamy v řadě a byla blízko vítězství. Simona Halepová však nesložila zbraně, čistou hrou snížila na 5:3 a následně vzala servis Karolíně. Za stavu 5:4 a 0:30 pro Rumunku vyhrála Kája čtyři míče v řadě a hned při prvním mečbolu zápas ukončila.

„Myslím, že jsem hrála opravdu skvělý první set. Míče mi chodily přesně tam, kam jsem chtěla, prostě jsem se cítila skvěle. Celkově to byl velmi dobrý zápas. Myslím, že od nás obou bylo takové nahoru a dolů. Ale někdy to tak je,“ komentovala své vystoupení v rozhodujícím utkání skupiny Karolína.

„Semifinále je samozřejmě skvělý výsledek. Povedlo se mi to potřetí, takže je tu šance, udělat zase něco víc. To je nyní můj cíl,“ dodala k dalšímu zápasu. V semifinále čeká Karolínu souboj s Ashleigh Bartyovou, která vyhrála Červenou skupinu.

Turnaj mistryň 2019, Šen-čen (Čína)
Fialová skupina:

Karolína Plíšková – Simona Halep (Rum.) 6:0, 2:6, 6:4
Esa: 3:1, Dvojchyby: 5:6. Brejkboly: 7/13 – 5/8. Vyhrané míče 85:68. Čas zápasu: 105 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři