Karolína potřetí za sebou končí na Turnaji mistryň v semifinále

Karolína stejně jako v letech 2017 a 2018 došla na Turnaji mistryň mezi nejlepší čtyři tenistky. Semifinálový souboj ale nakonec po třísetové bitvě pro sebe získala světová jednička Ashleigh Barty z Austrálie.

Na začátku zápasu byla Karolíně rozhodně lepší hráčkou a několikrát útočila na servis Ashleigh Barty. Prolomit podání soupeřky se jí podařilo za stavu 3:2, když využila osmý brejkbol. Mírný náskok si pak Kája do konce prvního dějství pohlídala a po proměnění druhého setbolu zapsala první dějství pro sebe.

Klíčové chvíle zápasu přišly zřejmě ve třetím gamu druhé sady, kdy Karolína vedla při podání Australanky 40:0, ale po nevyužití čtyř brejkbolů přišla i rychlá ztráta podání a trhák soupeřky. Ashleigh Barty získala sebevědomí, zpřesnila svou hru a nakonec ještě jednou využila brejkbolu a srovnala stav zápasu na 1:1.

V posledním setu si obě hráčky držely svá podání až do stavu 3:2. Pak Karolína zaváhala a pomohla dvojchybou soupeřce k brejkbolu. Ten Ashleigh Barty okamžitě využila a dopodávala k vítězství. V posledním gamu sice ještě Karolína odvrátila tři mečboly, obrat skóre se jí ale už nepodařil.

Karolína končí na posledním turnaji sezony potřetí v řadě v semifinále. Na turnaji v Šen-čenu dokázala ve skupině porazit Biancu Andreescu a Simonu Halep. Semifinálové utkání s Ashleigh Barty však prohrála 1:2 na sety.

Turnaj mistryň 2019, Šen-čen (Čína)
Semifinále:

Karolína Plíšková – Ashleigh Barty (Austr.) 6:4, 2:6, 3:6
Esa: 1:11, Dvojchyby: 4:1. Brejkboly: 1/12 – 3/5. Vyhrané míče 81:94. Čas zápasu: 115 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři