Karolína bude spolupracovat s Danielem Vallverduem

Tenistka Karolína Plíšková už má jasno v tom, kdo ji povede do nadcházející sezony. Hlavním trenérem bude od startu předsezónní přípravy Venezuelan Dani Vallverdu. Třiatřicetiletý kouč v minulosti spolupracoval se světovými hvězdami Murraym, Berdychem, Del Potrem, Dimitrovem nebo Wawrinkou. Vallverdua v realizačním týmu doplní také trenérka Olga Savčuková.

Aktuální světová dvojka Karolína Plíšková po letošní sezoně ukončila spolupráci s Conchitou Martinézovou a pustila se do hledání nového kouče s cílem ještě vylepšit úroveň své hry. Volba nakonec padla na Daniho Vallverdua z Venezuely. “Od začátku byl pro mě jednou z priorit. Má za sebou vynikající výsledky, tenisu rozumí jako málokdo a jsem přesvědčená, že mi má hodně co nabídnout. Už teď se těším na start přípravy,” řekla nejlepší česká tenistka současnosti.

Daniel Vallverdu prokázal své kvality zejména ve světě mužského tenisu a teď se chystá na práci v prostředí opačného pohlaví. “Karolína je skvělá hráčka a těším se, že ji svou prací pomůžu k dosažení jejích cílů. WTA je pro mě něco nového, ale já mám výzvy rád,” uvedl Vallverdu, který si trenérské jméno udělal hlavně během spolupráce s Andym Murraym, kterému spolu s Ivanem Lendlem pomohl ke grandslamovým titulům. “Navíc je zachována jistá kontinuita, protože Dani může navázat na spolupráci s naším kondičním trenérem Azuzem Simcichem, se kterým v minulosti působil u Tomáše Berdycha,” poznamenal manažer týmu Plíškové Michal Hrdlička.

Vallverdua doplní ještě Olga Savčuková, bývalá deblistka, která se na trenérskou dráhu vrhla loni. “S Karolínou se z okruhu znají dlouho a mají spolu vřelý vztah. Už spolu letos byly na turnaji v čínském Čeng-čou, který Karolína nakonec ovládla,” připomněl Hrdlička. Plíšková už začala s kondiční přípravou, příští týden se přesouvá na soustředění na Tenerife, kde se k týmu připojí i Vallverdu se Savčukovou. Po Vánocích se celý tým přesouvá do Austrálie, kde bude Karolína hned na prvním podniku v Brisbane obhajovat titul.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři