Karolína je po tříhodinovém dramatu s Naomi Osaka v Brisbane opět ve finále!

Karolína si na turnaji v australském Brisbane opět zahraje o turnajový titul. Semifinálový duel proti Naomi Ósaka z Japonska pro sebe získala po téměř tříhodinové bitvě 6:7, 7:6 a 6:2.

Kája v cestě za loňskou obhajobou musela v semifinálovém souboji změřit síly se světovou trojkou a bývalou nedávnou hráčkou světa Naomi Ósaka. Duel byl dlouho velmi vyrovnaný a v prvních dvou sadách rozhodovaly koncovky.

V prvním setu si obě hráčky držely podání a první brejkboly si vypracovala až Karolína za stavu 4:4, Naomi Ósaka ale těžký moment zvládla, dovedla set do tie-breaku a v něm dokázala proměnit pátý setbol, i když i Karolína měla dvě možnosti zavřít sadu.

Druhá sada měla podobný průběh, ještě před tie-breakem ale Karolína stihla odvrátit jeden mečbol při podání soupeřky a ze zdánlivě ztraceného zápasu znovu udělala drama. Tie-break pak pro sebe získala poměrem 7:3.

Ve třetím setu už se projevila lepší psychika i fyzická síla Karolíny, která po odvrácení konce začala na kurtu dominovat. Kája hned v prvním gamu vzala své soupeřce servis, držela si náskok, za stavu 4:2 přestála těžký moment, kdy musela odvracet skóre 0:40 a vzápětí získala další brejk. Naomi Osaka pak sice ještě bojovala, odvrátila dva mečboly a měla dokonce i další tři brejkboly, Karolína ale svým podáním další drama nepřipustila.

„Cítila jsem, že hraji skvělý zápas a takže jsem měla možná trochu víc energie, než jindy. A také jsem v těch krizových chvílích neměla co ztratit. Byla jsem mnohem silnější v hlavě a možná i fyzicky. Cítil jsem, že třetí set už nepustím,“ vyprávěla Karolína po utkání

Ve finále čeká Karolínu Madison Keys z USA, která v semifinále vyřadila Petru Kvitovou. Karolína je ve finále turnaje v Brisbane potřetí za čtyři poslední roky a dvakrát už se jí v letech 2017 a 2019 podařilo triumfovat.

 

Brisbane International 2020, (Austrálie)
semifinále:

Karolína Plíšková – Naomi Ósaka (Jap.) 6:7(10), 7:6(3), 6:2
Esa: 15:16, Dvojchyby: 6:4. Brejkboly: 3/9 – 1/13. Vyhrané míče 126:14. Čas zápasu: 172 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři