Karolína obhájila titul v Brisbane! Turnaj vyhrála už potřetí v kariéře

Karolína se potřetí stala vítězkou turnaje Brisbane International. Ve finále letošního ročníku porazila Američanku Madison Keys ve třech setech 6:4, 4:6 a 7:5 a obhájila loňský titul. V Brisbane už slavila v letech 2017 a 2019.

Zápas se zdál být pro Karolínu dlouho jednoduchý. Díky suverenitě na svém servisu vedla 6:4 a 3:2, jenže poté se Madison Keys podařilo uhrát pět gamů v řadě a dostala duel do třetí sady. I v ní se Karolíně podařilo prolomit podání Američanky, ale za stavu 5:4 zápas nedopodávala. Vzápětí ale opět vzala dokázala proměnit brejkbol a následně už ze stavu 6:5 duel dotáhla k výhře.

Stejně jako v loňském roce tak Kája vstoupila do sezony turnajovým vítězstvím. Vítěznou premiéru si tak mohl zapsat i nový trenér Dani Vallverdu, kterému pomáhala s koučinkem i Olgy Savčuková.

Karolíně se poprvé v kariéře podařilo obhájit titul na okruhu WTA a získala už svůj 16. turnajový primát. „Obhajoba bývá vždycky těžká. Aby byl člověk ve stejné kondici a formě jako rok předtím, tak se musí sejít hodně věcí,“ vyprávěla Karolína po triumfu.

„Nemyslím si, že to zrovna ideální turnaj z mé strany, možná minulý rok jsem tu hrála o trochu lépe, ale možná jsem tentokrát více bojovala a našla způsob, jak vyhrát zápasy. A to je hodně důležité,“ dodala.

Karolína přežila v Brisbane několik krizových momentů a vrcholem turnaje bylo zřejmě semifinále, kde byla její soupeřkou Naomi Ósaka. „Porazila jsem opravdu skvělé soupeřky.  Tentokrát to nebylo snadné a ve srovnání s loňským rokem si myslím, že los jsem měla trochu těžší. Jednoduše, začátek roku nemohl začít lépe,“ usmála se Karolína.

Brisbane International 2020, (Austrálie)
finále:

Karolína Plíšková – Madison Key (USA) 6:4, 4:6, 7:5
Esa: 7:10, Dvojchyby: 5:2. Brejkboly: 4/6 – 3/5. Vyhrané míče 103:97. Čas zápasu: 130 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři