Karolína porazila v Melbourne Lauru Siegemund. Byl to ošklivý zápas, přiznala poté

Karolína udělala v noci na čtvrtek na Australian Open další důležitý krok. Duel s Němkou Laurou Siegemund vyhrála ve dvou setech 6:3 a 6:3, i když zápas následně označila za ošklivý.

Na okruhu WTA potkala Karolína Lauru Siegemund jen jednou a v roce 2017 prohrála. A ani začátek utkání v Melbourne nevypadal ideálně. Německá rivalka získala první brejkbol a šla do vedení 3:1. Kája pak ale získala sedm gamů v řadě, otočila set pro sebe a načala dobře i druhé dějství.

Laura Siegemund sice opět začala vzdorovat, ale i díky síle na podání dokázala Karolína utkání držet pod kontrolou a nakonec vyhrála i druhý set poměrem 6:3.

„Byl to tenis s hráčkou, se kterou se mi nedaří. Nebyla to nejhezčí hra, ale jsem ráda, že jsem postoupila,“ prozradila Kája po zápase.

Letošní Australian Open je pro Karolínu speciální v tom, že přesně před 10 lety v Melbourne vyhrála turnaj juniorek. „Motivace je samozřejmě velká. V Austrálii hraju ráda, většinou se mi tu daří a letos jsem tu s novým trenérským týmem, tak je fajn, že zatím tu máme jen vítězné statistiky,“ dodala.

Ve třetím kole se Kája střetne s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, která v Melbourne postupně vyřadila Ninu Stojanovičovou ze Srbska a poté i Taylor Townsendovou z USA.

Australian Open 2020, (Melbourne)
2. kolo:

Karolína Plíšková – Laura Siegemund (Něm.) 6:3, 6:3
Esa: 8:3, Dvojchyby: 2:2. Brejkboly: 4/8 – 1/2. Vyhrané míče 69:55. Čas zápasu: 87 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři