Grandlsam nesmí být pro Káju posedlost, říká Dani Vallverdu

Vzájemnou spolupráci oznámili uznávaný tenisový kouč Dani Vallverdu a Karolína Plíšková sice už před několika měsíci, a vyhráli společně už i turnaj v Brisbane. Kvůli koronavirové pandemii ale byl čas potkat se zatrénovat si v Praze až na přelomu května a června.

 

Venezuelský odborník Dani Vallverdu už má s českými tenisty bohaté zkušenosti. Sám vedl Tomáše Berdycha a pomáhal i Ivanu Lendlovi při koučinku olympijského vítěze Andyho Murrayho.

I proto Vallverdu potvrdil, že do Prahy jezdí rád a vyzná se nejen v českém tenise. „Mám to tady rád. Miluju českou kuchyni. Poznal jsem tu svíčkovou a ta je od té doby mé nejoblíbenější jídlo,“ přiznal s úsměvem. Vallverdu dorazil do Prahy autem ze Švýcarska, kde se usídlil.

Na Karolínu dohlížel v prvních dvou zápasech exhibičního turnaje LiveScore Cup. A Káju přirovnal ke svému bývalému českému svěřenci Tomášovi Berdychovi. „Jsou si podobní tím, jak stále tvrdě pracují. Karolína už byla světovou jedničkou a je možná o něco agresivnější, než byl Tomáš. Oba už hráli na grandslamu finále a touží po titulu. Bylo by skvělé, kdyby se to Káje povedlo. Ale nabylo by dobré, aby se z toho stala posedlost,“ vyprávěl Dani Vallverdu své poznatky.

Přitom také nastínil i svou filozofii: „Jde o to, aby měla na turnaji pocit, že s tím, co umí a má za zbraně, může a je schopná porážet ty nejlepší. Musí vědět, že má na to celý turnaj vyhrát. Ale zároveň, to musí brát i tak, že když se to nepovede, tak to není konec světa.“

Český tenis Vallverdu pochválil. „Myslím, že celý svět uznává český tenis a jeho tradici. Mám štěstí, že jsem mohl spolupracovat s vašimi top hráči. Ať už to byli Tomáš Berdych nebo teď Karolína. A třeba od Ivan Lendl mi pomáhal, abych se zlepšoval i jako kouč,“ poděkoval na dálku Dani Vallverdu.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři