První díl Tipsport Elite Trophy pro tým Karolíny

První exhibiční klání Karolínina týmu s týmem Petry Kvitové skončilo vítězstvím 7:4. Kája se o něj sama zasloužila dvěma body, když porazila Barboru Strýcovou i Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou a ztratila přitom pouhých osm gamů.

Kája prodloužila svou neporazitelnost v exhibičních kláních po koronavirové pandemii na pět zápasů, navíc ani jednou neztratila set. „Je to opravdu skvělý pocit. Jsem ráda, že se to dohrálo a jsem spokojená se svými výkony i s rolí kapitánky,“ vyprávěla Karolína po skončení prvního dílu Tipsport Elite Trophy, který se hrál na Štvanici.

Právě v duelu s nejlepší ruskou hráčkou současnosti Jekatěrinou Alexandrovovou zaznamenala Kája rozhodující bod, když jí porazila hladce 6:1 a 6:2. „Cítila jsme se velmi dobře, nebyl to žádný propadák. Možná teď ještě dělám víc chyb, ale s tím se po delší pauze asi potýká každý. Nehrála jsem ještě třísetový zápas, ale myslím, že bych ho zvládla,“ komentovala pocity ze svých zápasů.

Role kapitánky prý vůbec žádný problém nebyl. „Máme na lavičce zábavu, jsem ráda, že jsme se takhle v týmu sešly. Lépe se tady poznáme, než na klasických turnajích, kde česká souboje příliš nevyhledávám. A myslím, že jsem se v tom našla. Jak tenis pořád sleduji a mám ho nakoukaný, tak do něj docela vidím,“ vyprávěla Karolína.

U vítězství v první části čtyřdílné série Karolíně pomáhaly také sestra Kristýna, Karolína Muchová, Tereza Martincová, Markéta Vondroušová a Nikola Bartůňková.


Tým Plíšková – Tým Kvitová 7:4
Vondroušová- Strýcová 3:6, 5:7
Kristýna Plíšková – Siniaková 7:5 a 6:3
Martincová – Alexandrovová 6:4, 6:2
Bartůňková – Fruhvirtová 2:6, 1:6
Kristýna Plíšková – Alexandrovová 6:2, 6:4
Karolína Plíšková – Strýcová 6:2, 6:3
Martincová, Vondroušová – Krejčíková, Siniaková 1:6, 6:7 (4:7)
Kristýna Plíšková – Fruhvirtová 7:5, 6:4
Karolína Plíšková – Alexandrovová 6:2, 6:1
Vondroušová – Krejčíková 6:4, 6:2
Karolína Plíšková, Muchová – Strýcová, Krejčíková 6:3, 3:6, 5:10

Druhé kolo se uskuteční od 29. června do 1. července na antuce v Prostějově.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři