Karolína se vrací na okruh WTA, na Western&Southern Open bude nasazenou jedničkou

Po půlroční pauze se Karolína vrací na okruh turnajů WTA. Na klání Western & Southern Open, které se přesunulo z tradičního dějiště v Cincinnati na kurty v New Yorku, bude nasazenou jedničkou.

V noci na pátek proběhlo losování a Karolína už ví, že její první soupeřka vzejde z duelu Australanky Ajly Tomljanovic a Veroniky Kudermetěvové z Ruska. Turnaj Western & Southern Open patří mezi turnaje, kde se Karolíně v minulosti dařilo. V roce 2016 získala trofej pro vítězku a stala se vůbec první Češkou, která Masters v Cincinnati dokázala vyhrát. O rok později se dostala do semifinále a loni do čtvrtfinále.

Karolína odletěla do zámoří v neděli 16. srpna a v plánu má kromě nadcházejícího turnaje i US Open. Také na grandslamovém klání, které začne na kurtech ve Flushing Meadows o týden později, by jí měla být svěřena role první nasazené.

„Docela se divím, jak rychle jsem po tak dlouhé době bez cestování dokázala přepnout na místní čas. Než se ale začalo trénovat, čekal nás celý den na hotelu kvůli výsledkům testů na Covid. Ty naštěstí dopadly dobře, takže už máme za sebou i prvních pár odehraných míčů. Tuším ale, že to v následujících týdnech bude hodně stereotypní,“ popsala Karolína první zkušenosti po příletu do New Yorku.

Kája v roce 2020 absolvovala před přerušením sezóny čtyři turnaje a na jednom z nich dokázala triumfovat, když  v Brisbane na začátku ledna porazila ve finále Madison Keys z USA 2:1 na sety.

Poslední zápasy na okruhu WTA odehrála Karolína v katarském Dohá, kde skončila v osmifinále. V průběhu pauzy způsobené koronavirovou pandemií, se připravovala střídavě v Praze a v Monte Carlu, a v domácím prostředí dokázala vyhrát turnaj LiveScore Cup.

 

 

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři