Karolína nadělila Kalininové kanára a na US Open je ve druhém kole

Karolína vstoupila do grandslamového US Open vítězstvím nad ukrajinskou hráčkou Anhelinou Kalininovou, na kurtu Artura Ashe ji porazila poměrem 6:4 a 6:0.

I když Karolína v prvním setu hledala správný rytmus hry, bylo zřejmé, že chce být na kurtu dominantní. Právě ona se snažila o vítězné míče a pokud se dostala na síť, většinou své útoky proměňovala.

Duel pro ni ale nezačal šťastně, Kalininová jí vzala už první servis. Odpověď přišla velmi rychle, Kája otočila na 4:1, jenže brzy opět zaváhala na svém podání, a nakonec musela odvracet i další dva brejkboly.

Krizové chvíle ale Karolína přestála a při podání soupeřky čistou hrou získala první sadu. Pokud byl první set malým dramatem, tak druhé dějství bylo už jasnou záležitostí turnajové jedničky.

Karolína povolila své soupeřce jen sedm míčů a po 21 minutách nadělila Kalininové kanára. „Cítila jsem se lépe než v minulém týdnu, kdy jsem hrála na dvorci 17.  Myslím, že centrkurt je lepší místo pro hru, bez ohledu na to, jestli tam jsou nebo nejsou diváci. Prostě to bylo lepší. Navíc jsem na centru měla několik tréninků, takže jsem si na něj docela zvykla,“ vyprávěla Karolína po zápase.

Ve druhém kole se Kája střetne s Caroline Garciaovou z Francie, která přehrála Italku Jasmine Paoliniovou ve dvou setech 6:3 a 6:2. Hrály jsme spolu několikrát a je to velmi dobrá hráčka. Teď sice není nasazená, ale klidně v budoucnu může být. Zvláště na těchto rychlých kurtech může být hodně nebezpečná, má dobrý servis. Takže budu muset hrát dobře,“ sdělila Karolína.

US Open (New York, USA), dvouhra, 1. kolo:

Karolína Plíšková (1-ČR) – Anhelina Kalininová (Ukr.) 6:4, 6:0
Esa: 7:0. Dvojchyby: 3:1. Brejkboly: 6/9 – 2/8. Vyhrané míče: 59:34. Čas zápasu: 64 minut.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři