Kája začala cestu za obhajobou v Římě vítězstvím nad Strýcovou

Karolína zahájila svou pouť za obhajobou loňského triumfu na turnaji Internazionale BNL d’Italia v Římě jednoznačným vítězstvím nad krajankou Barborou Strýcovou. V souboji dvou českých tenistek vyhrála 6:3 a 6:3.

Doménou Karolíny byla razantní hra a časté forhendové vítězné údery. Barboru Strýcovou zdolala po 75 minutách ve dvou setech.

Začátek zápasu byl sice z Kájiny strany vlažný, ale když po několika zkažených úderech našla jistotu na raketě, Strýcová jen těžko čelila razantní hře. První proměněný brejkbol přišel za stavu 3:2 a Karolína do konce setu ještě jednu možnost brejku dokázala využít.

Také ve druhém setu Kája často vyvíjela tlak na podání své soupeřky a v šesté hře se jí podařilo získat náskok. Strýcová sice vzápětí srovnala krok, ale další hra opět patřila Karolíně, která zápas následně dopodávala.

„Nebyla to zrovna snadná práce, ale myslím, že jsem dnes hrála celkem dobře. Byla jsem si jistá v úderech, dobře jsem servírovala a v důležitých momentech jsem si šla za vítězstvím. To se vyplatilo,“ vyprávěla po utkání Karolína.

Potvrdila také, že po loňském triumfu se pro ni stal turnaj v Římě oblíbeným. „Líbí se mi tady. Loni jsem změnila své city k Římu a mám pocit, že tu mohou být velmi dobré podmínky pro tenis. Kurt je opravdu velmi rychlý, neboť je nyní možná větší horko než v dubnu, tak to pro mě může být příznivé,“ dodala.

Ve třetím kole bude Karolíninou soupeřkou ruská kvalifikantka Anna Blinková, která usiluje o své druhé čtvrtfinále v sezoně. „Bude to určitě náročné. Hraje podobný tenis jako já. Budu muset dobře podávat a potom si myslím, že mohu uspět,“ řekla Karolína.

 

Internazionale BNL d’Italia (Řím, Itálie), dvouhra, 2. kolo:

Karolína Plíšková (2-ČR) – Barbora Strýcová (ČR) 6:3, 6:3
Esa: 1:0. Dvojchyby: 3:1. Brejkboly: 4/6 – 1/1. Vyhrané míče: 60:41. Čas zápasu: 75 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři