Karolína je v Římě ve čtvrtfinále, proti Blinkovové uhrála i 13 míčů v řadě

Karolína zvládla na turnaji v Římě i svůj druhý zápas, duel třetího kola proti Rusce Anně Blinkovové vyhrála ve dvou setech 6:4 a 6:3 a při obhajobě loňského triumfu postoupila mezi nejlepších osm hráček.

Před třemi lety na Australian Open porazila Karolína Blinkovovou 6:0 a 6:2 a tentokrát měla rozhodně těžší práci. Zápas připomínal středeční s Barborou Strýcovou, Kája se také chvíli dostávala do ideálního tempa, ale když poté získala úderovou jistotu, zápas dostala pod svou kontrolu.

Hned v prvním gamu Karolína vyrobila dvě dvojchyby a ztratila své podání, nicméně ihned si servis vzala zpět a v koncovce sady osm míčů v řadě a čistou hrou ukončila sadu poměrem 6:4.

Pohoda vydržela Káje i do druhého dějství. Série vítězných fiftýnů se nakonec natáhla až na 13 a brzy byl stav 5:1. Pak přišla malá komplikace, když se Blinkovové podařilo prolomit Kájino podání a snížit na 5:3, nicméně poslední game už Karolína opět odservírovala čistou hrou k vítězství.

Po 75 minutách se Kája probojovala do čtvrtfinále, kde ji čeká jedenáctá nasazená Elise Mertensová z Belgie, jenž přehrála kvalifikantku Danku Koviničovou z Černé Hory 6:4 a 6:4.

 

Internazionale BNL d’Italia (Řím, Itálie), dvouhra, 3. kolo:

Karolína Plíšková (2-ČR) – Anna Blinkovová (Rus.) 6:4, 6:3
Esa: 2:2 Dvojchyby: 5:2. Brejkboly: 4/6 – 2/3. Vyhrané míče: 69:50. Čas zápasu: 78 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři