Karolína je v Římě opět ve finále! O titul si zahraje s Halepovou

Karolína si stejně jako v loňském roce zahraje na turnaji Internazionali BNL d’Italia v Římě o titul a její soupeřkou bude Simone Halepová z Rumunska, aktuálně druhá hráčka žebříčku WTA. Semifinálový duel s krajankou Markétou Vondroušovou pro sebe Kája získala ve dvou setech poměrem 6:2 a 6:4.

Karolína si přinesla do semifinálového klání formu z předchozích dnů, a navíc dokázala i lépe vstoupit do zápasu. Výhodu v utkání jí dával razantní servis, ze kterého s připravovala dobré pozice pro vítězné údery. Brzy vedla 4:1 a po půlhodině hry získala první sadu poměrem 6:2.

Ve druhém setu začala Vondroušová dobře, když se jí dařily údery z bekhendu. Vzala Karolíně hned první servis, jenže vzápětí přišla odpověď, když Kája dokázala vyhrát dvě těžké koncovky gamů, při kterých otáčela skóre. A také přitom předvedla několik fantastických bekhendových prohozů, které jí dodaly sebevědomí do dalšího průběhu zápasu.

Karolína sice ještě jednou přišla o své podání, ale nakonec zápas zakončila prvním proměněným mečbolem při servisu Vondroušové, když její soupeřka zahrála do sítě.

„Měla jsem vždycky divný pocit z antuky, ale není to tak, že bych se jí nějak vyhýbala. Teď jsem prožila několik skvělých týdnů na antuce, a mám pocit, že na ní mohu hrát opravdu skvělý tenis,“ řekla Karolína po vítězném duelu a postupu do finále.

 

Internazionale BNL d’Italia (Řím, Itálie), dvouhra, semifinále:

Karolína Plíšková (2-ČR) – Markéta Vondroušová (12-ČR) 6:2, 6:4
Esa: 6:1. Dvojchyby: 4:5. Brejkboly: 5/13 – 2/7. Vyhrané míče: 72:56. Čas zápasu: 83 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři