Karolína poprvé v kariéře musela vzdát zápas, v Římě vítězí Halepová

Karolína loňský titul z Říma neobhájila. Finálový duel se Simonou Halepovou z Rumunska musela skrečovat kvůli zranění, které ji limitovalo od prvních výměn. Kája i přes smutnou prohru zůstane na čtvrté příčce žebříčku WTA.

Karolína hrála v Římě ve skvělé formě a po celý týden předváděla výborný tenis. Do finále prošla se ztrátou jediného setu, jenže před pondělním finále nastoupila na kurt se zafixovaným stehnem levé nohy a od prvních výměn bylo zřejmé, že bude mít problém s pohybem.

Halepová navíc hrála skvělý tenis, téměř nechybovala a v první sadě uspěla ve všech třech pokusech, prolomit Karolínino podání. Po prvním setu si Kája k sobě zavolala fyzioterapeutku, ale nakonec do druhé sady zkusila nastoupit. Dokonce byla i úspěšná při jednom podání Halepové. Jenže poté, co prohrála i svůj pátý servis, rozhodla se zápas vzdát.

„Přitahovač na levé noze mě bolel už při dvou předchozích zápasech a zhoršovalo se to. Dnes před zápasem už to bolelo opravdu hodně, ale bylo to finále a chtěla jsem to alespoň zkusit. Bohužel to nešlo,“ řekla Karolína ke své skreči. Zápas vzdala vůbec poprvé v kariéře.

„Velká gratulace Simoně, titul si zasloužila, hrála tu skvěle. Uznání patří i organizátorům, je velmi těžké uspořádat takový turnaj v dnešní době. Na Řím budu mít stále krásné vzpomínky, loni jsem tu vyhrála, letos o kousek nevyšlo,“ dodala.

Už v průběhu víkendu poslala Karolína omluvenku organizátorům turnaje ve Štrasburku, na který byla původně přihlášená a nyní se bude chtít připravit na blížící se antukový grandslam v Paříži. „Zkusím se teď dát dohromady na Roland Garros, mám na to necelý týden,“ říká Karolína.

 

Internazionale BNL d’Italia (Řím, Itálie), dvouhra, finále:

Karolína Plíšková (2-ČR) – Simona Halepová (1-Rum.) 0:6, 1:2 skreč
Esa: 0:1. Dvojchyby: 4:3. Brejkboly: 1/4 – 5/7. Vyhrané míče: 18:35. Čas zápasu: 33 minut.

 

 

Přehled zápasů Karolíny Plíškové na turnaji WTA v Římě:

2.kolo: Ka. Plíšková – Barbora Strýcová (ČR) 6:3, 6:3
osmifinále: Ka. Plíšková – Anna Blinkovová (Rus.) 6:3, 6:4
čtvrtfinále: Ka. Plíšková – Elise Mertensová (Bel.) 6:3, 3:6, 6:0
semifinále: Ka. Plíšková – Markéta Vondroušová (ČR) 6:2, 6:4
finále: Ka. Plíšková – Simona Halepová (Rum.) 0:6, 1:2 skreč

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři