Karolína po boji přešla první kolo French Open, porazila první Egypťanku na grandslamu

Karolína postoupila do druhého kola grandslamového Roland Garros, když po velkém boji porazila Majar Šerifovou z Egypta ve třísetové bitvě 6:7, 6:2 a 6:4. Její další soupeřkou bude Jelena Ostapenková z Lotyšska.

V prvním utkání pařížského antukového grandslamu se Karolíně příliš nedařilo a soupeřka, která se velmi dobře rozehrála v kvalifikaci, dokázala nabízené šance využít. V prvním dějství si obě tenistky držely svá podání, ale Karolína si v koncovce setu vytvořila tři setboly za stavu 5:4 a následně další tři setboly v tie-breaku. Jenže je neproměnila a Egypťanka nakonec první sadu získala pro sebe.

Ve druhém setu ale Karolína přestala dělat nevynucené chyby, kterých v úvodním dějství vyrobila hned 27 a navzdory tomu, že jednou přišla o svůj servis, s přehledem sadu vyhrála 6:2.

Rozhodující dějství bylo dlouho vyrovnané, klíčovou chvíli ale za stavu 3:3 zvládla lépe Karolína, která napošesté proměnila brejkbol a zápas pak už dopodávala k vítězství.

„Nehrála jsem dobře. Ve druhém setu jsem se ale uvolnila a začala do toho trochu víc chodit. Kdybych tak hrála od začátku, mohla jsem být na pokoji mnohem dříve,“ sdělila Karolína po utkání, které se hrálo na mokrém kurtu. „Pro mě to bylo náročné. Půl zápasu pršelo a míč se těžko zabíjel. Ale jsem ráda, že se mi povedlo postoupit. Věřím, že mi to pomůže a v dalším zápase to zase bude lepší,“ dodala k duelu s egyptskou teniskou, které se jako první v historii podařilo postoupit do hlavní fáze grandslamového turnaje

Ve druhém kole čeká Karolínu Jelena Ostapenková z Lotyšska, která dokázala na French Open triumfovat v roce 2017. Ze šesti vzájemných utkání dokázala Kája vyhrát čtyři, včetně jediného antukového duelu ve Stuttgartu v roce 2018. Poslední utkání loni v Pekingu naopak vyhrála Ostapenková. „Odehrála jsem proti ní několik dobrých i bláznivých zápasů. Umí trefovat spoustu vítězných míčů, ale umí i hodně kazit. Uvidíme, jak to bude vypadat ve čtvrtek,“ říká Karolína k dalšímu utkání v Paříži.

 

French Open (Paříž, Roland Garros, Francie), dvouhra, 1. kolo:

Karolína Plíšková (2-ČR) – Majar Šerífová (Eg.) 6:7(9), 6:2, 6:4
Esa: 5:2. Dvojchyby: 8:2. Brejkboly: 5/15 – 2/5. Vítězné míče: 45:22. Nevynucené chyby: 46:28. Vyhrané míče: 113:97. Čas zápasu: 136 minut.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři