Karolína opouští Roland Garros už po druhém kole

Karolína končí své účinkování na grandslamovém Roland Garros už ve druhém kole. Duel s Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska prohrála 4:6 a 2:6.

Zápas s vítězkou French Open 2017 začal pro Karolínu velmi špatně. Už v prvním gamu ztratila svůj servis čistou hrou, a i když vzápětí kontrovala, dokázala být Ostapenková na returnu úspěšná i napodruhé.

Kája se trápila na podání, úspěšnost prvního servisu jí klesla pod 50 procent, a nakonec Ostapenková využila brejkboly i za stavu 3:3 a nabyté vedení už nepustila.

Druhá sada začala podobně jako ta první, i tentokrát Karolína prohrála první podání čistou hrou, ale tentokrát nebyla schopná se svou soupeřkou držet krok a ve druhém dějství si nevypracovala ani jeden brejkbol. Ostapenková i proto pohodlně dovedla zápas k vítězství.

„Můj výkon byl hodně vzdálený tomu, co bych chtěla hrát. Přemýšlím, jestli neukončím sezónu hned teď. Ale to se ještě uvidí, dám si čas na rozmyšlenou,“ uvedla zklamaná Karolína po utkání.

Připustila, že se na pařížském grandslamu hodně trápila. „Nevyhovovalo mi tentokrát skoro nic. Podmínky prostě pro mě nebyly v Paříži ideální. Bojovala jsem se servisem i s načasováním úderů. Hrou, jakou jsem se prezentovala šlo možná porazit horší hráčky, ale určitě ne dobře hrající Jelenu,“ dodala Karolína.

Maximem na French Open tak zůstává pro Karolínu semifinálová účast v roce 2017.

French Open (Paříž, Roland Garros, Francie), dvouhra, 2. kolo:

Karolína Plíšková (2-ČR) – Jelena Ostapenko (Lot.) 4:6, 2:6
Esa: 2:2. Dvojchyby: 4:3. Brejkboly: 2/3 – 5/9. Vítězné míče: 9:27. Nevynucené chyby: 25:19. Vyhrané míče: 46:67. Čas zápasu: 70 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři