Karolína v Ostravě podlehla Kuděrmetovové ve třech setech

Karolína prohrála čtvrteční zápas druhého kola turnaje J&T Banka Open v Ostravě s Veronikou Kuděrmetovovou z Ruska ve třech setech 6:4, 4:6 a 3:6 a turnaj pro ni skončil ve druhém kole.

Karolína vyhrála první sadu, když se jí podařilo napodruhé proměnit brejkbol a sama si dokázala udržet svůj servis. Pak ale klesla úspěšnost Karolínina prvního podání pod 50 procent a často velmi přesně hrající Kuděrmetovová získávala kontrolu nad zápasem.

Ve druhém setu vzala Káje podání za stavu 4:3 čistou horu a následně sadu dopodávala. Ani ve třetím setu se Karolína nemohla opřít o svůj servis, který snadno dvakrát ztratila a pomohla tak své soupeřce získat klíčové výměny.

Kuděrmetovová, která se do hlavní soutěže probojovala z kvalifikace, porazila Karolínu Plíškovou podruhé v krátké době, před dvěma měsíci triumfovala i na turnaji Western&Southern Open v New Yorku.

„Myslím, že první set byl docela dobrý, i když rozhodovalo pár míčků. Od druhého setu jsem se zhoršila na servisu a byla škoda, že jsem si nepodržela podání na 3:1, tam byla trochu dole. Ale jinak ona hraje hodně rychle a je to proti ní obtížné. Tenhle turnaj, to byla tečka za sezónou. Odteď už to bude příprava na tu další,“ řekla po utkání Karolína.

„Letos jsme spolu hrály podruhé a dvakrát jsem vyhrála, takže si myslím, že to byl ode mě dobrý zápas,“ řekla po zápase Kuděrmetovová. „Pokusila jsem se hrát každý míč, využít svého podání a po ztrátě prvního setu jsem se pokusila zůstat klidná. Možná jsem v prvním setu příliš spěchala, ale pak jsem se pokusila víc předvídat její údery, a to byl myslím klíč k zápasu,“ dodala ruská tenistka.

J&T Open (Ostrava, ČR), dvouhra, 2. kolo:

Karolína Plíšková (2-ČR) – Veronika Kudermetova (Rus.) 6:4, 4:6, 3:6
Esa: 9:10. Dvojchyby: 4:4. Brejkboly: 4/10 – 5/7. Vyhrané míče: 78:93. Čas zápasu: 116 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři