Karolína odletěla na první turné nové sezóny už před Silvestrem

Karolína den po konci vánočních svátků odstartovala odletem do Spojených arabských emirátů novou sezonu. Ta tentokrát nezačíná v Austrálii, ale turnajem v Abú Zabí.

Úvodní turné obsahuje tři turnaje. Po premiéře v metropoli Spojených arabských emirátů bude následovat přesun do Austrálie, kde by se Karolína měla zúčastnit přípravného turnaje v Melbourne a následně i grandslamového Australian Open.

„Jsem ráda, že se vůbec nějak začíná. A asi je jedno kde, protože hrozilo, že nebude nic. Pořád se vše odkládalo, takže jsem ráda za turnaje, ať už je to kdekoli,“ sdělila Kája před odletem.

Mrzí však samozřejmě zrušení turnaje v Brisbane, kde v posledních čtyřech letech hned třikrát triumfovala. „Mohla jsem útočit na třetí titul v řadě. Nechci říkat, že bych měla titul jistý, ale opravdu se mi tam hraje dobře,“ lituje změny programu.

Z Abú Zabí se Karolína přesune do Melbourne, kde bude muset nejdříve absolvovat čtrnáctidenní karanténa. „Bude ale uzpůsobená, budeme moci trénovat a nebudeme muset být jen na pokoji,“ přibližuje Karolína.

Vzhledem k novému kalendáři turnajů WTA mohla Kája prožít i klidnější Vánoce. Po návratu z tréninkového kempu ve španělské Marbelle strávila čas i s rodinou. „Objížděli jsme babičky, dědečky, rodiče, manželovu rodinu, takže to bylo hezké a klidové.“

Přece jen ale návštěvy měly trochu jiný režim, před setkáním s Karolínou podstupovali členové rodiny test na covid-19. „Pár lidí mělo rýmičku a nevěděli jsme, jestli to je covid, a nehodilo se, abych onemocněla,“ vysvětlovala Karolína. „Takže třeba, když jsme jeli k taťkovi, tak já čekala v autě, a manžel Michal mu udělal test a když mi napsal, že je negativní, tak jsme se spolu mohli v pohodě bavit.“

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři