Start sezóny v Abú Zabí: Poprvé s Bajinem a proti Cristeaové

Karolína strávila Silvestra v Dubaji, kde také pokračovala v přípravě na první turnaj roku 2021. Přesun do Abú Zabí proběhl autem. V metropoli Spojených arabských emirátů pak Kája, která je aktuálně šestou hráčkou žebříčku WTA, trénuje pod vedením kouče Saschi Bajina a ve čtvrtek jí čeká první zápas sezony.

 

Se Saschou Bajinem Karolína absolvovala přípravu ve španělské Marbelle a spolupráci si pochvaluje. „Je brzo soudit bez výsledků, ale dělá všechno možné, abych se cítila dobře, aby se můj tým cítil dobře, že všechno funguje. Nechci lítat v oblacích, ale vypadá to fakt dobře,“ říká Kája.

První turnaj sezóny má být hlavně přípravou na grandslamové Australian Open, to začne letos až 8. února. „Chci odehrát co nejvíc zápasů a možná po každém ještě půjdu trénovat. Nechci říct, že neútočím na titul, ráda bych vyhrála, ale není to úplná priorita,“ dodala Karolína.

Každopádně podmínky na prvním turnaji sezóny pro trénink úplně ideální nejsou. „Je málo kurtů a jsou hodně obsazené, měla jsem trénink i v 8 hodin ráno. Kdyby se mi nepodařilo postoupit do závěrečných kol, asi bychom se ještě před odletem přesunuli za tréninkem do Dubaje,“ vysvětluje Karolína.

První zápas sezony odehraje Kája ve čtvrtek odpoledne se Soranou Cristeaovou z Rumunska, se kterou se naposledy utkala v roce 2017 v Pekingu a prohrála 0:2 na sety. Bilance vzájemných zápasů je vyrovnaná. „Naposledy jsme proti sobě hrály před třemi lety, takže uvidíme, jak to vůbec bude vypadat, ale asi jí mám co vracet. Co si tak zpětně vybavuju, úvodní zápas nového roku se mi vždycky podařilo vyhrát, tak snad tahle bilance bude platit i letos.“

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři