Úspěšný vstup do Yarra Valley Classic v Melbourne

Karolína vstoupila v Melbourne do turnaje Yarra Classic Valley vítězně. Duel druhého kola s Italkou Elisabettou Cocciaretto vyhrála ve dvou setech 6:3 a 6:2.

 

Karolína dlouho hledala správný rytmus a v prvních gamech udělala několik nevynucených chyb a její italská soupeřka tak dlouho držela vyrovnané skóre. Nakonec se ale Káje podařilo využít za stavu 3:3 desátý brejkbol, po němž zápas dostala pod svou kontrolu. První sadu vyhrála Karolína poměrem 6:3.

Druhý set se vyvíjel podobně, Kája si ale daleko více pomáhala servisem, a nakonec nastřílela sedm es. Soupeřce vzala podání za stavu 3:2 a zápas ukončila dalším proměněným brejkbolem na skóre 6:2.

„Cítím, že potřebuji odehrát nějaké zápasy, takže jsem rozhodně ráda, že jsem se dostala do dalšího kola. Myslím, že hlavně druhý set se povedl. Jednoduše, jak zápas pokračoval, tak jsem cítila, že hraji stále lépe. Potřebuji jen znovu najít rytmus hry na turnajích. Myslím, že je to dobrý začátek,“ řekla po zápase Karolína.

„Celkově bych se chtěla na kurtu lépe pohybovat, ale všechno vždy přichází s pocity a sebedůvěrou. Když člověk nemá odehráno tolik zápasů, tak možná až příliš přemýšlí. Ale myslím, že jsem dnes odvedla dobrou práci. Chci na tom jen stavět a stále se zlepšovat,“ dodala.

Další soupeřkou Karolíny bude Američanka Daniele Rose Collinsová z USA, která v Melbourne už stihla dva vítězné zápasy – s Ysaline Bonaventurovou z Belgie, ani s Ninou Stojanovičovou ze Srbska neztratila ani set a svým soupeřkám povolila pouze devět gamů.

 

Melbourne, Yarra Valley Classic, WTA 500

Karolína Plíšková (3-ČR) – Elisabetta Cocciaretto (It.) 6:3, 6:2
Esa: 7:1. Dvojchyby 1:4. Brejkboly: 4/18 – 0/0. Vyhrané míče: 69:51. Čas zápasu: 77 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři