Odveta s Collinsovou znamená postup do 3. kola Australian Open

Karolína postupuje na grandslamovém Australian Open do třetího kola, duel s Američankou Danielle Rose Collinsovou vyhrála ve dvou setech 7:5 a 6:2.

Karolína se s Collinsovou střetla podruhé v krátké době a tentokrát zahrála lépe, než v utkání Yarra Valley Classic, kde Američanka zvítězila ve dvou tie-breacích.

Káje na centr kurtu v Melbourne velmi dobře fungovalo podání a naopak na servis soupeřky často útočila. Collinsová však v první sadě razantní hrou s minimem držela skóre vyrovnané. Karolína pak zaváhala za stavu 5:4 a 40:30 při svém podání, kdy skvěle rozehraný setbol poslala do sítě a game ztratila dvojchybou. Káje se ale vzápětí podařil další brejk a sadu dopodávala na skóre 7:5.

Druhý set nezačal pro Karolínu dobře, brzy ztratila čistou hrou své podání. Následovala ale stejná odpověď a poté dalších pět přesvědčivých gamů, kterými Karolína zničila naděje své soupeřky na zvrat zápasu. Kája pak zápas zakončila hned při prvním mečbolu.

„Bylo to obtížné a byla jsem i trochu nervózní, protože jsme spolu hrály před týdnem. Aspoň jsem ale trochu věděla, jak hraje,“ vyprávěla Karolína po utkání. „Dnes to byl zase vyrovnaný zápas. Já jsem v některých momentech hrála lépe, což se mi minulý týden nedařilo.  A ona naopak nehrála tak dobře. Věděla jsem, že když si udržím úroveň z posledního zápasu, tak mám šanci uspět, a naopak pro ni bude těžké zopakovat ten skvělý výkon z minula. Dnes to bylo o tom, zůstat pozitivní a věřit si,“ dodala Karolína.

Ve třetím kole se Karolína střetne s krajankou Karolínou Muchovou, se kterou v Melbourne sdílela tréninkový čas v době karantény. „Známe se hodně dobře. I kdybychom společně netrénovaly ty dva týdny v karanténě, tak jsme toho spolu hodně odtrénovaly doma v Česku. Ve skutečnosti jsme docela dobré kamarádky. Karolína je to nebezpečná hráčka, umí zahrát velmi dobré zápasy. Má jiný styl, bude to nepříjemné. A myslím, že to mít dobrou atmosféru, není tam nějaké napětí, že bychom se neměly rády. Myslím, že to může být dobrý zápas,“ sdělila Karolína k utkání třetího kola.

Australian Open 2021, 2. kolo:
Karolína Plíšková (6-ČR) – Danielle Rose Collinsová (USA) 7:5, 6:2
Esa: 7:4. Dvojchyby: 3:3. Brejkboly: 6/12 – 3/5. Vítězné míče: 23:17. Nevynucené chyby: 18:26. Vyhrané míče: 68:49. Čas zápasu: 87 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři