Souboj kamarádek pro Muchovou, Kája končí v Melbourne opět ve třetím kole

Karolína končí svou pouť na grandslamovém Australian Open ve třetím kole. Sobotní duel s krajankou Karolínou Muchovou prohrála v melbournské Rod Laver Areně ve dvou setech 5:7 a 5:7.

V úvodu zápasu měly obě hráčky problémy na svém podání, velmi nervózní zápas se ale nakonec rozhodoval převážně v koncovkách obou setů. Na konci té první ztratila Kája servis za stavu 5:5, a i když si následně při podání Muchové připravila dva brejkboly, tak se jí skóre srovnat nepodařilo a první sadu ztratila 5:7.

V přestávce mezi sety odešla Karolína do šaten a po návratu inkasovala trestný fiftýn. Projev emocí, při němž házela mimo kurt raketou, znamenal penalizaci. Tento moment ale možná Karolínu jen povzbudil a následně vyhrála pět gamů v řadě. Od stavu 5:0 se však začala prosazovat už jen Karolína Muchová. Za stavu 5:4 si Kája při podání soupeřky vypracovala dva setboly, ale nedokázala je proměnit. Následně svůj servis ztratila a Muchová už zápas dopodávala k vítězství.

„Byl to nepříjemný zápas, nejen proto, že jsme tu společně strávily dva týdny v karanténě. Trénujeme spolu hodně, nebylo nic, co by mě překvapilo. Věděla jsem, co mám hrát, bohužel jsem toho nebyla schopná. Ona umí taky zahrát o hodně líp, bylo to nervózní z obou stran. Bohužel ona zápas zvládla o trošku líp. I já měla šancí milion, ale zahrála jsem na všechny blbě,“ mrzelo po utkání Karolínu.

Zápas se po novém lockdownu v Melbourne hrál nakonec bez diváků. „Samozřejmě jsem se těšila na diváky a je to dost nešťastné, protože ještě včera byla atmosféra skvělá. Lidi lepším nervům a celkově tenisu pomohou, alespoň z mojí strany,“ dodala Karolína.

Australian Open tak pro Karolínu končí stejně jako v loňském roce jen postupem mezi nejlepších 32 hráček.

Australian Open 2021, 3. kolo:
Karolína Plíšková (6-ČR) – Karolína Muchová (25-ČR) 5:7, 5:7
Esa: 6:3. Dvojchyby: 10:1. Brejkboly: 4/12 – 6/11. Vítězné míče: 24:22. Nevynucené chyby: 40:32. Vyhrané míče: 80:91. Čas zápasu: 115 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři