Fantastická bitva s Ons Jabeurovou končí vítězstvím

Karolína postupuje na turnaji v katarském Dauhá mezi nejlepších osm hráček. Duel druhého kola s Ons Jabeurovou z Tuniska vyhrála po napínavé třísetové bitvě 6:4, 4:6 a 7:5.

Souboj Karolíny s Ons Jabeurovou byl vrcholem třetího hracího dne a protáhl se přes půlnoc katarského času. Kája měla téměř celý zápas navrch, Tunisanka ale dokázala mazat ztráty a pestrým tenisem bavila publikum, které měla na své straně.

Kája vyhrála první sadu 6:4 a ve druhé vedla 3:0. Pak ale přišly báječné chvíle Jabeurové, která pro sebe získala pět gamů v řadě a vynutila si svým výkonem třetí set.

V závěrečném dějství se Karolíně podařilo odskočit na 5:2 a v následné hře měla i jeden mečbol. Jabeurová ho ale odvrátila a vzápětí dokázala Karolíně vzít servis. V koncovce už ale podání bylo Kájinou silnou zbraní a Tunisanka také zahrála několik nevynucených chyb. Po čisté hře, kterou si Karolína vypracovala vedení 6:5 přišla další možnost brejku a druhý mečbol už Kája proměnila. Podařila se jí tak zároveň i odveta za loňský rok, kde právě s Ons Jabeur prohrála v osmifinále.

Ve čtvrtfinále se Karolína střetne s Jessicou Pegulovou z USA.

Dauha, WTA 500, 2. kolo:
Karolína Plíšková (2-ČR) – Ons Jabeurová (Tun.) 6:4, 4:6, 7:5
Esa: 6:6. Dvojchyby: 4:4. Brejkboly: 5/10 – 4/10. Vyhrané míče: 110:98. Čas zápasu: 135 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři