Chtěla bych najít ve Stuttgartu svojí formu, říká Karolína

Po měsíční pauze se Karolína vrací na okruh WTA. Na turnaj ve Stuttgartu má dobré vzpomínky, v roce 2018 zde triumfovala. Tentokrát jí ale půjde hlavně o to, aby znovu dostala dobrý pocit ze své hry.

 

„Neměla jsem ideální vstup do sezony. Myslím, že tam byly nějaké dobré zápasy, ale víc bylo takových, ve kterých jsem chtěla hrát lépe. Dlouhá léta jsem měla konzistentní výkony, tenhle rok je ale trochu odlišný,“ vyprávěla na předturnajové tiskovce Kája.

Před sezónou přitom došlo ke změně trenéra, Sascha Bajin ale zatím na větší úspěch s Karolínou čeká.

„Samozřejmě jsem nehrála tak dobře, ale to není jeho chyba. Někdy ani netušíš, proč se věci takhle dějí. Sascha se ale snaží se ze všech sil, i já dělám maximum. Věřím, že se úspěchu dočkáme, všechno funguje dobře. A já jen cítím, že je potřeba, dát tomu víc času,“ dodává Karolína.

V době mezi turnaji v Miami a ve Stuttgartu pak také chtěla dát čas svému zápěstí, jehož stav Karolínu limituje už od konce loňského roku.

„Už nejsem nejmladší,“ směje se. „Ale je to prostě takové nahoru a dolů. Vždycky se to na chvilku zlepší. Prodělávám léčby, které tomu vždy na chvíli pomohou. Ale není to terapie, kterou bych chtěla podstupovat pravidelně každý měsíc. Teď to ale nebolí, což je hlavní,“ říká Karolína.

Na turnaj ve Stuttgartu se Kája těší, i když čeká, že to tentokrát nebude jednoduché. „Pavouk tu není lehký, ani jedno kolo nebude zadarmo. Ráda bych odehrála co nejvíc zápasů a našla zpátky formu. Vždycky se mi tu hrálo dobře, nefouká tu a nesvítí sluníčko. A také je tady rychlejší antuka.“

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři