Těžká bitva s Korpatschovou, Kája je ve druhém kole ve Stuttgartu

Karolína prošla přes první kolo turnaje ve Stuttgartu po náročné a více než dvouhodinové bitvě s domácí hráčkou Tamarou Korpatschovou, kterou porazila 7:5, 3:6 a 6:3.

Kája měla velmi špatný vstup do zápasu, ale dokázala se ze skóre 0:3 a 2:5 dostat pěti body v řadě k vítězství v sadě. Ve druhém dějství pak ztratila nabytý brejk naopak nechala soupeřku otočit ze stavu 3:2 na 3:6.

Po nevýrazném výkonu se ale nakonec ve třetí sadě začala Kája prosazovat, vyhrávala důležité míče v koncovkách gamů i a díky několika nevynuceným chybám soupeřky si vypracovala si náskok 5:1: A i když při svém podání ztratila následný game čistou hrou, nakonec zápas dopodávala k vítězství.

„Nejprve musím říct, že jsem šťastná, že jsem prošla do druhého kola. Ale kromě toho jsem dnes neviděla mnoho opravdu dobrých věcí. Možná tam bylo pár dobrých míčů, ale nebyl to nejlepší výkon. Myslím, že ona také hrála trochu záludně, snažila se hrát vysoké míčky, no a samozřejmě si stále zvykám na antuku,“ glosovala zápas Karolína.

Trápilo jí ale také velké množství nevynucených chyb. „Trochu jsem se trápila ve výměnách. Mám pocit, že z lehkých balónů jsem udělala spoustu chyb. Snad jen podání bylo celkem v pořádku. Ale do zítřka se musí hodně věcí vylepšit,“ dodala Karolína.

Tamara Korpatschová, ač hráčka druhé stovky žebříčku WTA odehrála proti Karolíně jedno ze svých nejlepších utkání kariéry. „Neměla co ztratit, takže hrála opravdu dobrý zápas, zaslouží uznání. Nedělala chyby, ale ani na mě nevyvíjela nějaký tlak. Bylo to ale hlavně mně,“ zakončila Karolína své hodnocení zápasu.

Ve čtvrtek bude Karolíninou soupeřkou Jelena Ostapenková z Lotyšska, která v prvním kole porazila Stefanii Vögeleovou ze Švýcarska ve dvou setech 6:4 a 7:5.

Stuttgart, WTA 500, 3. kolo:
Karolína Plíšková (6-ČR) – Tamara Korpatschová (Něm.) 7:5, 3:6, 6:3
Esa: 7:4. Dvojchyby: 8:5. Brejkboly: 5/9 – 4/12. Vyhrané míče: 96:95. Čas zápasu: 139 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři