Kája je ve čtvrtfinále, Ostapenkovou přetlačila i díky 21 esům

Karolína si na letošním ročníku turnaje Porsche Tennis Grand Prix ve Stuttgartu zahraje čtvrtfinále. Postup mezi nejlepších osm hráček vybojovala ve třísetové bitvě s Jelenou Ostapenkovou, když nasázela 21 es a zlomila dvě rakety.

Ostapenková na antuce umí, dokázala vyhrát i grandslamové Roland Garros, ale tentokrát na kurtu tahala za kratší konec. Karolíně se totiž navzdory ztracené první sadě v tiebreaku nevzdala a úřadovala hlavně díky skvělému servisu.

Koncovka první sady nabídla drama, Ostapenková vedla 4:0, Karolína otočila na 4:5, ale nakonec pro sebe set získala lotyšská tenistka. Od druhého dějství ale Kája působila sebevědomě a dařilo se jí eliminovat nepříjemné křížné míče od soupeřky. Téměř v každém gamu útočila na servis Ostapenkové a i když za stavu 5:2 zaváhala, další komplikace už nepřipustila.

Třetí set Karolína rozhodla díky prolomenému podání za stavu 3:2, kdy své soupeřce odskočila a zápas už jistě dopodávala.

„Dnes jsem udělala mnoho věcí mnohem lépe než včera. Jsem na sebe hrdá, že jsem byla  schopna změnit výkony tak rapidně během jediného dne. Cítila jsem, že tentokrát hraji opravdu dobrý tenis, ale i Jelena hrála opravdu skvěle. Obě často míváme opravdu spoustu nevynucených chyb, to se ale dnes nedělo,“ glosovala Karolína utkání.

Zápas se nakonec protáhl na dvě a půl hodiny a postupem času se Karolíně podařilo mít nad svou soupeřkou převahu „Po celý zápas jsem extrémně dobře podávala, i když v první sadě jsem měla trochu smůlu. Bylo to opravdu frustrující, ztratit tiebreak, ale nechtěla jsem to vzdát jen proto, že jsem prohrála první set,“ dodala Karolína, která v krizových chvílích hned dvakrát zlomila raketu a dostala napomenutí. „Musela jsem uvolnit to napětí v sobě. I když jsem tu raketu rozmlátila, tak myslím, že mi to pomohlo. Hrála jsem ještě agresivněji a šel jsem si pro své údery.“

Ve čtvrtfinále bude Karolíninou soupeřkou světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie.

Stuttgart, WTA 500, 2. kolo:
Karolína Plíšková (6-ČR) – Jelena Ostapenková (Lot.) 6:7, 6:4, 6:3
Esa: 21:4. Dvojchyby: 5:9. Brejkboly: 4/13 – 2/5. Vyhrané míče: 117:104. Čas zápasu: 145 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři