Báječný zápas s Bartyovou skončil smolně, Kája ve Stuttgartu končí

Karolína končí na turnaji ve Stuttgartu ve čtvrtfinále, když podlehla po výborném výkonu světové jedničce Ashleigh Bartyové ve třech setech 6:2, 1:6 a 5:7.

Duel s nejvýše nasazenou hráčkou turnaje začala Karolína výtečně a po celou první sadu diktovala tempo hry a s podporou velmi razantního a jistého servisu dokázala získat první set pro sebe za necelou půlhodinu poměrem 6:2.

Vývoj druhého setu předznamenala hned první hra, kterou Kája ztratila čistou hrou při svém podání a Bartyová se pak dokázala rychle vrátit do zápasu. Karolíně se nedařilo, měla často smůlu, a tak druhý vcelku snadno získala její soupeřka.

Do třetí sady už nastoupila Karolína opět naprosto soustředěná a podobně jako na začátku zápasu dokázala Bartyvou dostávat pod tlak. Australanka ztratila své podání ve třetí hře a dál hrála spíše defenzivní tenis. Karolína si vypracovala vedení 5:3, následně už ale nedokázala dopodávat k mečbolu. A ač v klíčovém gamu odvrátila pět brejkbolů, nakonec hru ztratila a Bartyová už nabídnutou šanci nepustila.

„Když nastoupím proti soupeřkám z TOP10, musím zahrát o úroveň výš, nutí mě to, vydat ze sebe maximum. Ten zápas měl vše, obraty i drama a jsem ráda, že jsem zase mohla sehrát takový zápas, je to vždy výzva, otestovat se proti těm nejlepším,“ hodnotila utkání Ashleigh Bartyová.

Karolína samozřejmě byla po zápase zklamaná z výsledku, předvedená hra jí ale musí dodat sebevědomí do další části sezony. „Nechala jsem tam všechno, a po dnešku asi mám na hlavě pár šedivých vlasů. Ale byl to dobrý týden. A Ash hrála opravdu hodně dobře,“ komentovala Karolína zápas.

Stuttgart, WTA 500, čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (6-ČR) – Ashleigh Bartyová (Austr.) 6:2, 1:6, 5:7
Esa: 5:7. Dvojchyby: 8:5. Brejkboly: 3/3 – 5/19. Vyhrané míče: 80:95. Čas zápasu: 123 minut.

 

 

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři