První kolo v Madridu vítězně díky obratu, Kája porazila Gauffovou 2:1 na sety

Pro vítězství ve svém úvodním zápase na turnaji Mutua Madrid Open musela Karolína prodat všechny své zkušenosti, duel nad mladičkou vycházející hvězdičkou světového tenisu Cori Gauffovou vyhrála ve třech setech 5:7, 6:3 a 6:2.

Kája se v první sadě trápila, a i když se soustředila hlavně na servis, tak vyrobila hned sedm dvojchyb. A i když pak smazala ztrátu 3:5, poslední dva gamy úvodního dějství ztratila po spoustě nevynucených chyb a Gauffová se tak radovala z vedení 1:0 na sety.

Od druhé sady už ale byla na kurtu jiná Karolína – soustředěná a přesná. Obrat v zápase přišel právě díky zlepšené Kájině hře, i když si na první brejk počkala do stavu 3:2. Předtím ještě stihla odbrátit dva brejkboly a následně už uchopila opratě zápasu do svých rukou. Druhou sadu Karolína získala poměrem 6:3 a ve třetí pak brzy vedla 4:0 a směřovala za postupem.

Gauffové se sice ještě podařilo zápas zdramatizovat, když snížila na 4:2, v závěru ale už Karolína další drama nepřipustila.

„Nikdy jsme spolu nehrály, takže to byl rozhodně těžký zápas. Opravdu jsem nezačala dobře, ale s vývojem zápasu jsem našla svou hru a také jsem získala jistotu při servisu. To bylo velmi důležité, protože jsem si pak mohla podáním pomáhat,“ zhodnotila Karolína zápas s Cori Gauffovou.

„Jsem velmi ráda za postup, v minulosti jsem tu hrála jednou v semifinále, takže tu umím zahrát dobře. Ale doufám, že v příštím zápase ukážu zlepšení své hry,“ dodala Karolína.

Příští Karolíninou soupeřkou bude Anastasia Pavlyučenková, která porazila Madison Keysovou 7:5 a 6:2. Ač má Kája s ruskou rivalkou lepší bilanci 6:1 na zápasy, tak zatím nikdy žádný zápas neproběhl na antuce.

Madrid, WTA 1000, 1. kolo:
Karolína Plíšková (6-ČR) – Cori Gauffová (USA) 5:7, 6:3, 6:2
Esa: 13:4. Dvojchyby: 9:12. Brejkboly: 6/7 – 4/15. Vyhrané míče: 102:88. Čas zápasu: 124 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři