Jistý postup do osmifinále v Římě

Karolína Plíšková zahájila své účinkování na turnaji Internazionali BNL d’Italia v Římě jistým vítězstvím nad Anastasijí Sevastovovou z Lotyšska v poměru 6:2 a 6:3.

Karolína se do druhého kola dostala po přelosování pavouka, neboť se z hlavní soutěže odhlásila Kanaďanka Bianca Andreescuová. První soupeřkou se tak nestala americká legenda Venus Williamsová, ale Lotyška Anastasia Sevastovová, se kterou měla Kája vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů 2:2, ale i poslední vyhrané utkání.

Římský duel pro sebe Kája získala po pozvolném začátku zejména vynikající hrou na returnu, když své soupeřce vzala šestkrát podání. První set byl vyrovnaný jen první čtyři gamy, pak už Karolína uhrála čtyři body v řadě, když v závěrečné hře zaznamenala eso i dvojchybu. Druhý setbol však bezpečně proměnila razantním forhendovým winnerem.

Sevastovová pak sice na chvíli zastavila šňůru ztracených bodů, Karolína ale opět brzy odpověděla, otočila z 0:1 na 4:1 a i když v závěru ztratila jistotu na podání a dvakrát svůj servis ztratila, tak přesvědčivou hrou na returnu už po hodině a 13 minutách ukončila zápas.

V boji o čtvrtfinále čeká Karolínu Vera Zvonarevová z Ruska, která v Římě ve druhém kole vyřadila Petru Kvitovou.

 

Řím, WTA 1000, 2. kolo:
Karolína Plíšková (6-ČR) – Anastasija Sevastovová (Lot.) 6:2, 6:3
Esa: 3:1. Dvojchyby: 3:2. Brejkboly: 6/13 – 2/3. Vyhrané míče: 63:47. Čas zápasu: 73 minut.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři