Přes Zvonarevovou do římského čtvrtfinále

Karolína si vítězstvím nad Verou Zvonarevovou z Ruska zajistila v Římě postup do čtvrtfinále. Na turnaji ve Foro Italico se mezi nejlepších osm hráček turnaje dostala počtvrté v posledních pěti letech.

Zvonarevová prošla do souboje s Karolínou i díky úspěšné kvalifikaci a skalpu Petry Kvitové a v osmifinálovém duelu dlouho vzdorovala. První sada se natáhla na 46 minut a obě hráčky hrály výborně hlavně na returnu. Kája sice celý set dotahovala, v koncovce ale měla jistější hru a dvěma zisky podání Zvonarevové dokázala set uhrát pro sebe poměrem 7:5.

Také ve druhém setu se hodně bojovalo o servis soupeřek, klíčové výměny ale dokázala Karolína uhrát pro sebe. Ve zřejmě nejdůležitější hře zápasu za stavu 2:2 odvrátila čtyři brejkboly a poté už dokázala zápas dovést k vítězství.

 „Vera je velká bojovnice, a navíc se teď dostala zpátky do výborné formy a je opravdu těžké ji porazit,“ vyprávěla Karolína po utkání. „Rozhodně jsem si ten zápas musela vyhrát sama, protože ona nic nedá zadarmo. Bylo to stejné jako dřív, když jsme spolu hrály,“ vysekla poklonu soupeřce.

Ve čtvrtfinále se Kája střetne s Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska, se kterou svedla vítěznou třísetovou bitvu na nedávném turnaji ve Stuttgartu.

Řím, WTA 1000, 3. kolo:
Karolína Plíšková (6-ČR) – Vera Zvonarevová (Rus.) 7:5, 6:3
Esa: 5:0. Dvojchyby: 5:3. Brejkboly: 7/16 – 4/10. Vyhrané míče: 78:62. Čas zápasu: 97 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři