Třísetová bitva a Karolína je v Římě opět v semifinále!

Karolína se v Římě potřetí za sebou probojovala mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje. Čtvrtfinálový souboj s Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska pro sebe Kája získala v dramatické třísetové bitvě, rozhodnutí padlo až v tiebreaku poslední sady.

Začátek utkání Karolíně utekl, Ostapenková využila dva brejky a ujala se rychle vedení 4:0. A i když se pak Káje podařilo srovnat skóre, v koncovce setu lotyšská tenistka potřetí v sadě prolomila Karolínin servis a šla do vedení.

Také druhé dějství začala Karolína ztrátou, postupem času ale získala jistotu na podání a daleko více se začala soustředit i na razantní return. Výsledkem byla vítězná koncovka druhé sady, kterou navíc Kája dopodávala čistou hrou na stav 7:5.

Ve vyrovnaném třetím setu se Ostapenkové podařilo za stavu 5:4 při Karolínině podání dostat ke třem mečbolům, Kája ale všechny s klidnou hlavou, a i díky esům odvrátila. V následných výměnách také Karolíně pomohlo i štěstí v podobě pásky či těsných autů soupeřky. Ostapenková ztratila klid, nedokázala se soustředit na poslední míče zápasu a v tiebreak ztratila poměrem 7:1.

„Hráli jsme spolu před měsícem, takže jsem věděla, co mě čeká. Ale ona je tak nebezpečná! Nikdy se nemůžete připravit na některé míčky, které hraje,“ komentovala Karolína semifinálový souboj.

„Jsem hrdá, hlavně na to, jak jsem dnes bojovala. Jsem ráda, že jsem na kurtu pořád zůstala s vírou a bojovala až do konce,“ dodala Kája.

Karolína se v souboji o postup do finále střetne s Petrou Martičovou.

Řím, WTA 1000, čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (6-ČR) – Jelena Ostapenková (Lot.) 4:6, 7:5, 7:6(1)
Esa: 9:2. Dvojchyby: 13:6. Brejkboly: 7/13 – 7/18. Vyhrané míče: 113:106. Čas zápasu: 143 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři