Vítězství nad Martičovou znamená třetí římské finále v řadě

Karolína porazila v semifinále turnaje v Římě chorvatskou hráčku Petru Martičovou ve třísetové bitvě 6:1, 3:6 a 6:2 a v tenisové aréně Foro Italico postoupila do svého třetího římského finále v řadě.

První set byl pro Karolínu velmi snadný. Martičová nehrála v ideální pohodě a Káje se naopak dařilo na returnu a během sedmi gamů dokázala nastřílet 13 vítězných úderů, většinou z forhendové strany.

Jenže ve druhém setu přišel obrat. Chorvatská tenistka našla herní jistotu a čím dál častěji útočila na Karolínino podání. První atak za stavu 2:2 Kája po desetiminutovém gamu odvrátila, další snaha Martičové se už ale dočkala odezvy. Po hodině a 15 minutách byl stav zápasu srovnán na 1:1.

Ve třetí sadě šla Karolína brzy do brejku, Martičové se ale podařilo srovnat na 2:2. Další hry už si ale pro sebe i díky razantní hře z forhendu uhrála Kája, která v koncovce třetího setu ještě dvakrát sebrala své soupeřce servis a následně dopodávala k postupu do finále.

„Myslím si, že první a třetí set jsem odehrála opravdu solidně. Byla to hra, jakou bych chtěla hrát, ne žádné bláznivé údery, ale prostě tenis na vysokém standardu. Navíc jsem měla dobrý servis a celkově si myslím, že to byl dobrý zápas,“ hodnotila Karolína vítězství nad Petrou Martičovou.

Kája má v Římě doposud bilanci 14 vítězství a 5 proher a věří, že turnaj na oblíbeném místě jí dodá sebevědomí do dalšího průběhu sezóny. „Petru jsem doposud na antuce nikdy neporazila, to mi určitě dodává nějakou sílu. Ale hlavně věřím, že se teď budu cítit lépe a možná trochu uvolněněji. A že v dalších týdnech na následujících turnajích přijdou další dobré výsledky,“ přeje si Karolína.

Nedělní finále s Igou Swiatekovou z Polska je podle Káji otevřené: „Myslím, že tenhle týden taky musela trochu bojovat o sebevědomí, stejně jako já. Ale když se pak daří, dává to extra sílu. Máme to podobné. Ale nezapomínejte, že loni vyhrála Roland Garros. Myslím, že to nebude jednoduchý zápas,“ usmála se Karolína.

Řím, WTA 1000, semifinále:
Karolína Plíšková (6-ČR) – Petra Martičová (Chorv.) 6:1, 3:6, 6:2
Esa: 8:4. Dvojchyby: 9:2. Brejkboly: 6/13 – 3/10. Vyhrané míče: 91:76. Čas zápasu: 117 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři