Kruté finále. Iga měla úžasný den a já hrozný, říká Karolína

Karolíně se letošní římské finále vůbec nepovedlo. Duel s Igou Swiatekovou z Polska prohrála ve dvou setech 0:6 a 0:6. Turnaj ve Foro Italico nicméně byl jejím nejlepším vystoupením.

S Igou Swiatekovou se Karolína potkala poprvé loni na pražské exhibici a už tam naznačila polská hráčka své kvality. Na antuce pak pár měsíců poté vyhrála grandslamové Roland Garros a i v Římě nyní ukázala, že jí tento povrch svědčí.

V prvním setu těžila Polka z rychlé hry a přesných míčů, ve výměnách téměř nechybovala. A protože Káje vůbec nevycházelo podání a kupila i dvojchyby, byla po 21 minutách sada dohrána.

Druhé dějství proběhlo podobně, ale Karolína měla ve třetí hře možnost dvou brejkbolů. Nekompromisní Swiateková však hru game otočila a dál kráčela za unikátním vítězstvím.

„Myslím, že měla úžasný den a já naopak hrozný. To je jedna z těch kombinací, které se mohou stát,“ říkala Karolína po konci zápasu. „Měla jsem opravdu jen pár dobrých úderů, ale ona na ně dokázala skvěle reagovat a hru ještě zrychlila. Iga hrála dnes úžasné míče, dobře umístěné. Bylo dnes těžké, s tím něco dělat,“ dodala Karolína.

Řím, WTA 1000, finále:
Karolína Plíšková (9-ČR) – Iga Swiateková (Pol.) 0:6, 0:6
Esa: 1:1. Dvojchyby: 60. Brejkboly: 0/2 –6/8. Vyhrané míče: 13:51. Čas zápasu: 48 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři