Postup v Paříži přes Vekičovou do 2. kola

Karolína zahájila letošní grandslamové Roland Garros dvousetovým vítěztsvím nad Donnou Vekičovou 7:5 a 6:4. Postup se ale nerodil snadno, chorvatská tenistka hrála výborný zápas, ač nastoupila do svého prvního zápasu po čtyřměsíční pauze.

Úvod Karolíně vyšel, jenže brejk z prvního gamu ihned ztratila a vyrovnaný stav vydržel až do koncovky první sady. Za stavu 5:5 se Káje podařil atak na podání Vekičové a s třetím proměněným brejkbolem si zároveň vytvořila pozici na dopodávání první sady, kterou hned prvním setbolem pro sebe získala.

Také druhý set byl dlouho vyrovnaný a obě hráčky si držely svá podání. Klíčové chvíle přišla za stavu 3:3, kdy Kája nejdříve neproměnila dva brejkboly, aby vzápětí musela bojovat o svůj servis. A když pak atak Vekičové odvrátila, v následné hře už podání soupeřky prolomila a získaný brejk potvrdila jistou poslední hrou.

Karolína se v utkání lepšila a nakonec nasázela 26 vítězných úderů a k postupu si pomohla osmi esy. „Bavily jsme se spolu v šatně a říkala, že hrála opravdu uvolněně, neměla co ztratit, chodila do toho šíleně. Tím, že to pro ni byl první zápas, tak hrála možná líp, než by hrála v plné sezoně. Já jsem byla na začátku hodně nervózní, ale potom se to zlepšilo a hrála jsem dobře. Ale ona také a byly tam super výměny,“ hodnotila Karolína zápas.

Ve druhém kole čeká Káju utkání se Sloane Stephensovou z USA, která v prvním kole porazila ve třísetové bitvě španělskou legendu Carlou Suarezovou-Navarrovou.

 

Roland Garros, 1. kolo:

Karolína Plíšková (10-ČR) – Donna Vekičová (Chorv.) 7:5, 6:4

Esa: 8:2. Dvojchyby: 7:10. Vítězné míče: 26:21. Nevynucené chyby: 27:33. Brejkboly: 3/9 – ¼. Čas zápasu: 97 minut.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři