Wimbledon začal vítězstvím nad Zidanšekovou

Karolína vstoupila do turnaje ve Wimbledonu vítězstvím nad slovinskou hráčkou Tamarou Zidanšekovou, kterou zdolala ve dvou setech 7:5 a 6:4.

Káju čekala v prvním kole wimbledonského turnaje semifinalistka posledního grandslamu z Roland Garros a na úvod zápasu se také potýkala s jistotou servisu. Hned při svém prvním podání vyrobila čtyři dvojchyby a následně pustila soupeřku do vedení 3:0. Postupem času však Karolína získávala jistotu ve své hře a od stavu 3:5 začala dominovat.

Poslední čtyři hry prvního setu pro sebe Kája získala suverénním způsobem a pohodu si pak přinesla i do druhé sady.

V ní byl klíčovým momentem okamžik, kdy ve druhé hře Karolína odvracela dva brejkboly. Situaci ale ustála, brzy poté naopak sebrala Zidanšekové servis a nabyté vedení už jistě přetavila k vítězství.

„Servis byl kromě prvního gamu výborný, podržel mě v důležitých okamžicích. Cítila jsem, že mám tlak z úderů. Když budu takhle hrát dál, budu spokojená,“ komentovala utkání Kája na tiskové konferenci.

Ve druhém kole se Karolína střetne s Donnou Vekičovou z Chorvatska.„Měly jsme spolu hrát už v Eastbourne, odkud se odhlásila. Na trávě to s ní bude těžší než na antuce, i když Paříž byla taky rychlá. Ona do toho po operaci kolena hodně střílí. Čekám určitě dobrý zápas,“ dodala Karolína.

Wimbledon, Londýn – 1. kolo:
Karolína Plíšková – Tamara Zidanšek (Slovin.) 7:5, 6:4
Esa: 10:3. Dvojchyby: 4:4. Brejkboly: 3/3 : 1/5.  Vítězné míče: 26:14. Nevynucené chyby: 24:21. Výměny: 68:54. Čas zápasu: 78 minut.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři