Suverénní vítězství nad Vekičovou znamená české derby

Karolína postoupila na Wimbledonu mezi nejlepších 32 hráček. Duel druhého kola s Donnou Vekičovou přitom zvládla s bravurou, vítězství v poměru 6:2 a 6:2 zkompletovala už za 67 minut.

Zápas přitom nezačal pro Karolínu úplně ideálně, v prvním gamu vyrobila hned čtyři dvojchyby a zopakovala tak stejný moment z prvního kola. Tentokrát ale hru pro sebe získala a v následujícím průběhu zápasu hrála naprosto přesvědčivě. První set rozhodly dva využité Karolíniny brejkboly za stavu 3:2 a 5:2.

Také druhá sada byla v prvních čtyřech gamech vyrovnaná, s přibývajícím časem se ale opět začala prosazovat Karolína, která ze stavu 2:2 odskočila na 6:2 a zajistila si postup. V celém utkání Kája vyrobila pouhých 7 nevynucených chyb oproti 23 vítězným míčům a soupeřce nedovolila ani jediný brejkbol.

„Takový zápas jsem dlouho neměla. Až na první horší gem to bylo v podstatě bez chyby. Dneska je spokojenost velká. Mám pocit, že tady údery trefuju čistě. Ale nechci se uspokojit, že jsem hrála dvakrát dobře a porazila dobré holky,“ komentovala Karolína středeční zápas, díky kterému se dostala do třetího kola.

Ve třetím kole čeká Káju krajanka Tereza Martincová. „Ona je na vlně a proti mě nemá vůbec co ztratit. Je bojovná, nedá míč zadarmo, musím být od prvního do posledního míče připravena, nečekat na její chyby a uhrát si to sama. Čekám těžký zápas, už loni na US Open to s ní byl náročný zápas,“ dodala Karolína k dalšímu duelu.

Wimbledon, Londýn – 2. kolo:
Karolína Plíšková – Donna Vekičová (Chorv.) 6:2, 6:2
Esa: 5:2. Dvojchyby: 4:3. Brejkboly: 4/11 : 0/0.  Vítězné míče: 23:21. Nevynucené chyby: 7:19. Výměny: 65:41. Čas zápasu: 67 minut.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři