Vítězství v krásném českém derby znamená postup do osmifinále

Karolína dokázala ve třetím kole wimbledonského turnaje porazit krajanku Terezu Martincovou ve dvou setech 6:3 a 6:3 a potřetí v řadě si na nejslavnějším tenisovém grandslamu zahraje osmifinále.

Ač vyznívá konečný výsledek jasně, zápas by plný dlouhých výměn, dramatických koncovek gamů a protáhl se na jednu hodinu a 40 minut.

Už v prvním gamu si Kája vypracovala čtyři brejkboly, nicméně Martincová se ubránila a vzápětí i ona dvakrát útočila na Karolínin servis. Další hra už pak dopadla proměněným brejkem, a i když si Kája vypracovala vedení 2:1 a 5:2 a podávala na vítězství v setu, musela si ještě na proměněný setbol počkat. Martincová totiž zabojovala, snížila na 5:3, jenže vzápětí selhala na podání.

Druhá sada byla dlouho vyrovnaná a klíčový moment nastal za stavu 2:2, kdy Karolína musela odvracet hned čtyři brejkboly. Ubránila se však úspěšně a vzápětí naopak vzala servis Martincové, odskočila na 4:2 i 5:2 a v posledním gamu si připravila tři mečboly. Nakonec proměnila až ten poslední a po 99 minutách mohla slavit postup mezi nejlepších 16 hráček turnaje.

Wimbledon, Londýn – 3. kolo:
Karolína Plíšková – Tereza Martincová (ČR) 6:3, 6:3
Esa: 7:1. Dvojchyby: 9:4. Brejkboly: 4/12 : 1/8.  Vítězné míče: 30:11. Nevynucené chyby: 36:21. Výměny: 80:64. Čas zápasu: 99 minut.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři