Poprvé ve Wimbledonu do čtvrtfinále

Karolína se poprvé v kariéře probojovala do čtvrtfinále travnatého grandslamu ve Wimbledonu. V boji o postup mezi nejlepších osm hráček turnaje zdolala Ljudmilu Samsonovovou z Ruska ve dvou setech 6:2 a 6:3.

Kája se se Samsonovovou utkala vůbec poprvé v kariéře a se soupeřkou, která vyhrála 10 zápasů v řadě a na travnatých dvorcích byla letos suverénní, ztratila servis už ve třetím gamu. Jenže pak přišla rychlá odpověď a také šest vítězných her v řadě, díky kterým Karolína hladce získala první sadu a také dobře odstartovala do té druhé.

Karolíně se dařilo na prvním servisu, se kterým měla Samsonovová velké problémy a v zápase také nastřílela deset es. Kája přidala i jistotu při vítězných úderech, kterých v utkání dokázala zapsat celkem 17. Klíčové chvíle ve druhé sadě pak Kája zvládla v průběhu čtvrtého a pátého gamu s bravurou. Nejprve využila nabídnutý brejkbol, a následně při svém servisu naopak dvě možnosti Samsonovové, vrátit se do zápasu odvrátila. Od vedení 4:1 pak Karolína zápas jistě dopodávala.

Kája zatím na letošním Wimbledonu hraje bez ztráty setu a ve čtvrtfinále se střetně s vítězkou duelu mezi Američankou Madison Keyosovou a Victorií Golubicovou ze Švýcarska.

Wimbledon, Londýn – osmifinále:
Karolína Plíšková (8-ČR) – Ljudmila Samsonovová (Rus.) 6:2, 6:3
Esa: 10:2. Dvojchyby: 6:5. Brejkboly: 4/6 : 1/6.  Vítězné míče: 17:11. Nevynucené chyby: 19:25. Výměny: 66:48. Čas zápasu: 76 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři